- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețul uriaș cu care se vinde o pâine la Mega Image! APC a luat lanțul de magazine în vizor!

04 Jun, 20:05 • Cornel Ghimeșan
Pentru mulți dintre români pâinea a ajuns să reprezinte un adevărat lux! Iată care este prețul cu care se vinde într-un magazin Mega Image. APC a postat pe pagina de Facebook.
Prețul uriaș cu care se vinde o pâine la Mega Image! APC a luat lanțul de magazine în vizor!

Dacă sperai că prețurile vor începe ușor, ușor să scadă, vizitele la supermarket te vor contrazice. Pâinea ar trebui să fie un aliment accesibil pentru toată lumea, însă în magazinele Mega Image a ajuns să fie o adevărată delicatesă.

Citește și: Va fi Marcel Ciolacu noul președinte al României? „Un președinte care se ridică deasupra politicului”

Asociația pentru Protecția Consumatorului a postat pe pagina de Facebook un bon care reflectă foarte clar realitatea „din teren”. Se pare că o simplă pâine din cartofi de doar 500 de grame a ajuns să coste nu mai puțin de 7,49 de lei, ceea ce înseamnă, că pentru un kilogram de pâine, care îți poate ajunge pentru maximum 2-3 zile, este necesar să scoți din buzunar nu mai puțin de 14,98 de lei.

În aceste condiții, putem să concluzionăm faptul că inflația nu este nici măcar aproape de a ajunge la un nivel care să nu mai pună probleme oamenilor. Viața, de la o lună la alta, devine din ce în ce mai grea, mai ales în condițiile în care până și pâinea a ajuns să fie atât de costisitoare.

Dar iată că, în toată această situație există și produse accesibile pentru buzunarele românilor. Asociația pentru Protecția Consumatorilor (APC) a publicat anul trecut pe pagina sa de Facebook, o imagine realizată într-un magazin Profi. Din această imagine reiese că o franzelă de 300 de grame costă 1,19 lei în Profi, cu mult sub prețurile altor pâini similare pe care le găsim în comerț. Potrivit APC, aceasta este „cea mai ieftină franzelă la 300 de grame” din țară.

Citește și: Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult