Prețuri colosale înainte de Paște. Cozonacii sunt și ei mult mai scumpi decât anul trecut, dar și roșiile românești se vând la prețuri astronomice.
Sunt așteptate creșteri de prețuri, pe măsură ce se apropie sărbătorile pascale. Kilogramul de miel la carcasă costă aproape 55 de lei în piețe, iar organele de miel folosite la drob de Paște 30 de lei kilogramul.
Și pentru pastrama de berbecuț e nevoie de eforturi financiare, a ajuns să coste 50 de lei pe kilogram.
Conform Institutului Național de Statistică, prețul la carne a crescut cu 1-% în ultimul an. Cea mai mare majorare a fost la carnea de porc și la cea de miel.
Pe an, un român mănâncă, în medie, circa trei kilograme de carne de miel sau oaie. De Paște, cererea crește fiindă e perioada când se mănâncă mai mult ca oricând carne de miel, potrivit tradiției.
În ferme, mielul viu se vinde acum cu circa 25 de lei pe kilogram, iar mai aproape de Paște e posibil să ajungă la 30 de lei.
Nici legumele nu sunt ieftine, ba chiar au ajuns să înregistreze prețuri record. Roșiile românești au ajuns în piețe și nu orice român își permite să se apropie. Un kilogram se vinde și cu 50 de lei și e posibil să mai crească în perioada ce urmează.