Pentru două frigărui de pui, o jumătate de ceafă de porc, o porție de cartofi și o lipie, a fost nevoit să scoată din buzunar nu mai puțin de 140 de lei, la târgul de Crăciun din Craiova.
„140 de lei am plătit pe o lipie, o porție de cartofi, o jumătate de ceafă de porc și două frigărui de pui”, a spus tânărul pe filmare.
Și alți vizitatori s-au declarat nemulțumiți și dezamăgiți de prețurile colosale. „Mi se pare exagerat să plătesc atât pentru o masă care, în mod normal, nu ar trebui să coste mai mult de 60-70 de lei la un restaurant. Înțeleg că este târg de sărbători, dar parcă e prea mult”, a declarat un alt vizitator.
Prețurile ridicate la târgurile de Crăciun din România au devenit un subiect de discuție în fiecare an, însă vizitatorii speră ca, măcar de sărbători, acestea să fie accesibile tuturor.
Vinul fiert a ajuns să coste 15 lei / paharul în acest an. Și deserturile sunt destul de scumpe anul acesta. Spre exemplu, un kilogram de găluște cu prune costă 65 de lei / kilogram, plăcinta cu mere – 80 de lei / kilogram, o bucată de turtă dulce, în funcție de dimensiune, este 10, respectiv 20 de lei, un baton de ciocolată de casă – 10 lei, ruladă de ciocolată – 12 lei.
Clătitele sunt cele mai scumpe. Cele simple (cu Nutella, ciocolată albă, unt de arahide, miere) costă 25 de lei, iar cele care conțin și alte ingrediente sau fructe ajung la 30, respectiv 35 de lei. Cele mai scumpe sunt clătitele uriașe (40 de lei) și clătita uriașă Dubai (45 de lei).
Citește și Burgerul Dubai, fița gastronomică a anului 2024. Cât a ajuns să coste în restaurantele din România
O simplă porție de cartofi (250 de grame) cu sos la alegere costă 25 de lei, un hot-dog e 20 de lei, un cârnat cu cașcaval sau cârnat afumat țărănesc cu murături – 30 de lei. Cârnații semiafumați sunt 25 de lei.