Se pare că nu se mai poate avea încredere în prețurile afișate în magazine, astfel că Ministrul Marcel Boloș a aplicat măsurile corespunzătoare. Au fost amendate mai multe companii pentru antifraudă fiscală după investigașiile efectuate de către Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, acesta anunțând cî amenzile au fost în valoare de 4 miliane de lei. Numele companiilor nu au fost menționate de către Ministrul Marcel Boloș, însă acestea nu au aplicat prețurile corecte alimenteor de bază.
„Amenzi de 4 milioane lei pentru cei care nu aplică preţuri corecte la alimentele de bază. Când Guvernul României a decis plafonarea marjelor de adaos comercial la alimentele esenţiale, am spus că este important ca efectele măsurii să apară pe tot lanţul, de la procesator până la vânzătorul final şi distribuitor. Tocmai de aceea am cerut atenţie maximă, pentru a asigura echitatea şi corectitudinea în mediul economic. Urmare a controalelor efectuate zilele acestea în Bucureşti de inspectorii Direcţiei generale antifraudă fiscală, au fost aplicate amenzi în valoare de 4 milioane le.”, a comunicat acesta pe pagina sa de Facebook, conformNews.ro.
Vezi mai multe despre: Inspectorii Antifraudă verifică modul în care supermarketurile aplică reducerea preţurilor la alimentele de bază
Unul dintre cei sancționați este un operator economic care activează în domeniul operator de legume și fructe, iar amenda pentru acesta a fost de 2 milioane de lei pentruadaosul exagerat comercial. Un alt distribuitor din București a fost amendat cu 2 milioane de lei. Motivul sancționării acestuia este strâns legat de nerespectarea cotei de maxim 5% față de prețul de achiziție pentru unele produse alimentare de bază, precum: fasole uscată, ulei, etc.
„Reamintesc că măsura are ca obiectiv final ieftinirea preţului la produsele alimentare printr-o plafonare a marjelor de adaos comercial, la nivel de procesator cu 20%, la nivel de distribuitor cu 5% şi la nivel de vânzător final cu 20%. Decizia a venit pentru ca familiile de români să nu fie nevoite să plătească şi 80% mai mult la un produs esenţial, cum ar fi pâinea sau laptele. Scopul nostru este ca oamenii să găsească în magazine preţuri corecte. S-au văzut efectele: produse mai ieftine şi cu 50%.”, a adăugat ministrul, conform sursei citate.
Vezi mai multe despre: Ce salariu trebuie să ai pentru a obține un credit de 40.000 de euro, pe zece ani. Care este rata la BCR, BRD, ING sau CEC