- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prețuri-record în toamna anului 2024 la legumele de sezon. Românii care vor să pună murături vor plăti dublu față de anul trecut

11 Sep, 13:36 • Bocioacă Bianca
A venit toamna, iar prețul la legume și fructe este mai mare ca în ultimii ani. Românii care pun murături vor plăti dublu, față de 2023.
Prețuri-record în toamna anului 2024 la legumele de sezon. Românii care vor să pună murături vor plăti dublu față de anul trecut

Cea mai scumpă toamnă din ultimii ani. În piețele din Capitală, un kilogram de roșii a ajuns să se vândă cu 12 lei, dublu față de anul trecut. Castraveții sunt și ei de două ori mai scumpi. Kilogramul se vinde la unele tarabe și cu prețul de 8 lei. Gogoșarii și ardeii kapia costă 10 lei în piețe, adică cu 30% mai mult decât în toamna anului 2023.

Citește și: Toamna groazei bate la ușă! Prețurile alimentelor explodează. Românii se pregătesc de scumpiri vertiginoase!

Cea mai scumpă toamnă din România. Cât au ajuns să coste legumele

Conopida este și ea cu un leu mai scumpă în 2024. Faptul că nu mai găsim legume sub 5 lei/kilogram, indiferent despre ce legumă vorbim, a făcut ca toamna 2024 să fie una dintre cele mai scumpe din ultimii ani.

Ceapa se vinde și ea cu 5 lei kilogramul, la fel și cartofii, legume care în anii trecuți se vindeau chiar și la 2 lei.

Citește și: Vor curge amenzile pentru vânzătorii de fructe și legume. MADR, decizie de ultim moment

Cei care pregătesc conservele pentru la iarnă, cum ar fi zacusca sau murăturile, trebuie să scoată din buzunar minimum 150 de lei pe câteva kilograme de legume, în contextul în care anul trecut plăteau aproximativ 80 de lei.

Dacă anul trecut românii plăteau doar 100 de lei pentru 25 de kilograme de castraveți, anul acesta toată afacerea îi va costa cel puțin 250 de lei, potrivit antena3.ro.