- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. Scumpiri de până la 40%

29 Jul, 16:59 • Cornel Ghimeșan
În contextul unui nou val de căldură anunțat de meteorologi, aparatele de aer condiționat și ventilatoarele devin indispensabile pentru confortul locuințelor. Cu temperaturi caniculare și furtuni trecătoare, aceste aparate sunt acum o necesitate, iar prețurile lor au crescut semnificativ. Comparativ cu luna iunie 2024, prețurile au crescut cu 40%, iar consumatorii trebuie să suporte și costurile pentru montare.
Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. Scumpiri de până la 40%

Preţurile aparatelor de aer condiţionat şi al ventilatoarelor explodează în plină caniculă. În timpul acestui val de căldură, prețurile la aparatele de aer condiționat au crescut considerabil. În unele cazuri, prețurile sunt de trei ori mai mari decât în iunie 2024. Aerul condiționat și ventilatoarele sunt esențiale pentru a face față temperaturilor extreme. Pe lângă costul aparatelor, consumatorii trebuie să plătească și pentru montare, care în unele cazuri poate fi aproape la fel de costisitoare ca aparatul în sine.

Citeşte şi: Sancțiuni dure pentru șoferii care folosesc acest dispozitiv. Nu e permis sub nicio formă

Cu cât s-a scumpit un aparat de aer condiţionat

Adrian Ichim, director adjunct al unui magazin de electrocasnice, a declarat că vânzările la aparatele de aer condiționat și ventilatoare au crescut de 3-4 ori față de luna trecută. Magazinul reînnoiește stocurile săptămânal pentru a face față cererii crescute. „Vânzările au crescut destul de mult în ultima perioadă faţă de luna trecută, undeva la trei, patru ori. Reînnoim stocurile săptămânal pe gama aceasta de produs şi da, vânzarea pe ventilatoare merge foarte bine”, a precizat Adrian Ichim pentru Observator.

Cu creșterea cererii pentru aparate de aer condiționat, timpul de așteptare pentru instalare poate fi mai lung. Este esențial ca montarea să fie realizată de echipe specializate pentru a asigura funcționarea corectă și eficientă a aparatelor. Costul manoperei și materialelor pentru montare poate adăuga semnificativ la costul total, în unele cazuri fiind aproape egal cu cel al aparatului.

Citeşte şi: Metoda la care să apelați pentru ca alimentele să reziste mai mult timp. Trucurile la care apelează și marii bucătari

De asemenea, pentru a economisi energie și a reduce costurile, este important să reglați corect aparatul de aer condiționat. Puteți consulta resurse online pentru a învăța cum să setați eficient temperatura aparatului de aer condiționat, reducând astfel consumul de energie.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult