- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima bancă de alimente din România îşi deschide porţile în octombrie. Va hrăni mii de bucureșteni săraci

12 Sep, 23:18 • Preda Silvia
A fost înființată oficial prima Bancă de Alimente deschisă de o autoritate publică din România. Proiectul va crea aproximativ 70 de locuri de muncă.
Prima bancă de alimente din România îşi deschide porţile în octombrie. Va hrăni mii de bucureșteni săraci

Banca de alimente

îşi deschide porţile în octombrie, după ce Consiliul Local Sector 6 a adoptat un proiect de hotărâre prin care aceasta devine funcţională.

Gata, avem Bancă de alimente! E singura de acest tip din România, deschisă de o autoritate publică, şi a trecut astăzi de votul consilierilor locali. Aceştia au fost de acord cu înfiinţarea acestei instituţii publice de interes local, cu personalitate juridică, ce va funcţiona în subordinea DGASPC Sector 6. Înfiinţarea în acte a băncii de alimente a fost ultimul pas.

De azi, ea devine funcţională. Urmează angajarea personalului şi montarea mobilierului. În rest, este gata. Din octombrie, îi deschidem porţile”, au scris reprezentanţii Primăriei Sectorului 6, joi, pe Facebook.

Aproximativ 70 de locuri de muncă vor fi create în cadrul Băncii de alimente şi cantinei sociale. Va fi nevoie de bucătari, şoferi, muncitori calificaţi pentru manipulare, primire, livrare de marfă şi specialişti în logistică.

Banca Locală de Alimente Sector 6 se află pe Calea Giulești 236, în aceeași locație cu noua cantină socială. Acest proiect va sprijini aproximativ 20.000 de persoane vulnerabile, printre care se numără vârstnici cu pensii mici, familii monoparentale, familii numeroase și șomeri.

Citește și: Vouchere în valoare de 350 de euro. Cine sunt românii care pot avea parte de acestea

Ce face o bancă de alimente

O bancă de alimente colectează de la marile magazine, de la producători şi distribuitori produse alimentare aflate în perioada de garanţie, care au riscul de a nu se vinde, ulterior le prepară şi le distribuie către persoanele defavorizate fie direct, la domiciliu, fie prin cele trei cantine sociale din Sectorul 6, dintre care două funcţionează în parteneriat public-privat.

Apare prima bancă de alimente în România. Beneficiile acestui proiect sunt multiple:

  • Combaterea risipei alimentare
  • Reducerea costurilor de asistență socială în Sectorul 6
  • Asigurarea zilnică a hranei calde și sănătoase pentru aproximativ 1.000 de copii din programul „Școală după Școală”
  • Crearea de locuri de muncă noi, inclusiv pentru persoane din medii defavorizate, care vor beneficia de programe de formare profesională
  • Avantaje pentru operatorii economici care pot deduce cheltuielile aferente alimentelor donate către banca de alimente

Vezi și: Adrian Câciu, anunț! O nouă tranșă de vouchere pentru alimente vine în octombrie!