- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prima Casă 2024. Cum obții garanția de 50.000 de euro de la stat pentru modernizarea locuinței

17 Jul, 15:57 • Stefan Simion
Dumitru Nancu, directorul Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, a anunțat lansarea unui program adițional la Prima Casă.
Prima Casă 2024. Cum obții garanția de 50.000 de euro de la stat pentru modernizarea locuinței

Prima Casă 2024. Prin programul adițional românii pot obține garanții de la stat în valoare de 50.000 de euro pentru modernizarea locuinței, indiferent tipul de credit cu care a fost achiziționată locuința.

Prima Casă 2024. Cum obții garanția de 50.000 de euro de la stat pentru modernizarea locuinței

Am propus Comisiei Europene o garanție de 50.000 de euro pentru orice cetățean persoană fizică, ceea ce înseamnă un credit de 70.000 de euro, pentru modernizarea locuinței. Nu contează că locuința este achiziționată din surse Prima Casă sau din alte surse”, a spus directorul FNGCIMM la DCNews. Mai exact, banii trebuie folosiți strict pentru ”îmbunătățirea energetică”.

Programul este flexibil și nu impune condiții de vârstă. Singurul document necesar este certificatul energetic.

Comisia Europeană nu permite garantarea a mai mult de 70%”, a explicat Dumitru Nancu, adăugând că 580 de milioane de euro provin din fonduri europene pentru garantare.

Citeste si Noutăți în programul Casa Verde Fotovoltaice 2024. Se oferă mai mulți bani beneficiarilor din acest an! Ce trebuie să faci pentru a primi 30.000 de lei

Investiția va consta în modernizarea energetică a locuinței prin lucrări care contribuie la îmbunătățirea performanței energetice. Măsurile vizează doar partea exterioară a clădirilor:

La ce se referă ”îmbunătățirea energetică

Îmbunătățirea energetică a unei locuințe face referire în principal la:

  • izolarea termică a peretelui exterior și a fațadei;
  • lucrări de înlocuire a tâmplăriei exterioare existente cu tâmplărie termoizolantă, incluzând ferestre și uși;
  • izolarea termică a acoperișului/planșeului,
  • montarea unui sistem fotovoltaic de generare de energie electrică cu o capacitate de 3kW net (doar în cazul proprietarilor vulnerabili, aceștia sunt înscriși în axa 1

Renovarea energetică va cuprinde obligatoriu lucrări care vor asigura o reducere minimă a consumului de energie de 30%, și a emisiilor de CO2.

Citeste si Cum încearcă TAROM să scape de plata despăgubirilor pentru zborurile anulate din cauza grevei piloţilor. Compania susţine că din 600 de cereri, 90% sunt incomplete

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult