- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

„Prima casă pentru pisici” din Sectorul 6. Au fost construite primele căsuțe pentru pisicile fără stăpân. „Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin”

01 Jul, 12:51 • Fundeanu Madalina
În Sectorul 6, au fost construite căsuțe pentru pisicile străzii. Acestea vor fi amplasate printre blocuri.
„Prima casă pentru pisici” din Sectorul 6. Au fost construite primele căsuțe pentru pisicile fără stăpân. „Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin”

S-au construit primele căsuțe pentru pisicile fără stăpân din Sectorul 6. Acestea se montează și amplasează printre blocuri. Este un proiect propus chiar de bucureșteni, votat de cetățenii din S6 și finanțat de administrația locală cu 200.000 de lei, prin programul de bugetare participativă, conform B365.

Căsuțe pentru pisicile fără stăpâni

„Căsuțe pentru pisicile fără stăpân! Este un proiect propus de voi, votat tot de voi și finanțat de noi cu 200.000 de lei, prin programul „Bugetare participativă”, a anunțat Primăria Sectorului 6, joi, 27 iunie 2024, într-o postare pe pagina de Facebook.

Proiectul a fost implementat de către Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană Sector 6 (ADPDU). Astfel, zece căsuțe din lemn pentru pisici sunt construite de către echipele administrației locale. Acestea vor fi amplasate cât de curând printre blocuri de pe raza Sectorului 6.

„Avem grijă de felinele care nu au parte de un cămin”, transmite PS6.

Ai mai putea fi interesat și de: Pisica obeză care a cucerit internetul! A devenit fitness influencer și are milioane de fani pe Tik Tok

căsuțe pentru pisici
căsuțe pentru pisici

Motanul Jimmy este colegul de birou al lui Ciucu

Pisicile au pus stăpânire și pe Primarul Sectorului 6, care a adoptat două feline găsite pe stradă: pe Mira și pe motanul Jimmy, care de luni, 24 iunie, a devenit colegul de birou al lui Ciprian Ciucu, de la primărie. Acesta anunță că, în situația în care Jimmy este pierdut, îl va înapoia imediat familiei.

„Aceste suflete merită să fie salvate de noi, iar Jimmy, așa cum l-am botezat, este sociabil, afectuos. Dacă este pierdut, îl voi înapoia familiei”, a spus Ciprian Ciucu.

Primarul Ciucu a găsit motanul pe scara blocului, abandonat. Spune că era murdar, rănit și cerea afecțiune. Edilul l-a dus imediat la veterinar, iar felina a primit tratament și a fost deparazitată. În prezent, Jimmy îi ține companie la birou și este prezent și la ședințe.

„Vă fac cunoștință cu Jimmy. L-am găsit ieri pe scara blocului, în timp ce plecam spre serviciu. Era jegărit, cu răni, cerșea atenție. L-am dus direct la veterinar. A fost deparazitat, e pe tratament și îmi ține companie la Primărie. De acum, împart cu el biroul, participă la ședințe. P.S. Dacă are stăpân, îl voi înapoia. Dacă nu, asta va fi casa lui. Acasă o am pe Mira. O altă pisică adoptată de pe stradă”, a transmis Ciprian Ciucu, miercuri, 26 iunie, pe pagina de Facebook.

Vezi mai multe știri: Uniformele școlare ar putea redeveni obligatorii. Noi modificări ale Legii învățământului preuniversitar