Primă de Crăciun 2023. Printre cei mai norocoși salariați se numără cei de la Medserv Min, societate care oferă servicii medicale pentru Complexul Energetic Oltenia. Aceștia vor primi o primă de Crăciun destul de consistentă! Ei au beneficiat și de o majorare a salariilor în ultimul an și jumătate.
„Am reușit să îndeplinim programul de investiții. Am achitat și ambulanța. Am reușit să ne diversificăm activitatea, să aducem profit societății, să îmbunătățim anvelopa salarială, dăm tichete de masă, lucru care nu s-a mai întâmplat. Am dat anul trecut primă de Crăciun, economia la fondul de salarii și vom acorda primă de Crăciun și anul acesta fără doar și poate.
Am mărit de trei ori într-un an și jumătate salariile colegilor mei pentru că erau pe minim pe economie și toate prețurile au crescut, dar salariile erau mici. E loc de mai bine, dar au simțit colegii mei o îmbunătățire a veniturilor. Au crescut și toate facilitățile, sporurile pe care le avem prinse în contractul de muncă și venitul e mai mare față de acum un an și jumătate”, a declarat Anca Bordușanu, directorul Medserv Min, la TV Sud.
„În ciuda faptului că 2023 nu a fost neapărat cel mai ușor an pentru companii, sunt anumite stimulente care fac parte din tradiția anuală și la care angajatorii nu renunță nici măcar în anii mai grei din punct de vedere economic, iar beneficiile de Crăciun fac parte din această categorie. Astfel, 37% dintre respondenți au declarat chiar că bugetul de anul acesta este mai mare decât anul trecut. Pentru 48% a rămas la fel, iar în cazul a 9% a scăzut. Ce vedem diferit față de alți ani este o creștere a interesului, atât din partea angajaților, cât și a angajatorilor, în direcția introducerii cardurilor cadou și tichetelor de vacanță în lista cu beneficii de sărbători. Asta se întâmplă în primul rând pentru că oferă angajaților flexibilitate în cheltuirea sumelor respective după cum își doresc”, spune Loredana Vătăvoiu, Marketing Director în cadrul Up România, unul dintre cei mai importanți emitenți de tichete valorice de pe piața locală.
Un procent semnificativ de angajatori sunt intereați de nivelul de satisfacție al angajaților vizavi de beneficiile extrasalariale. 20% dintre angajatori derulează anual chestionare interne de evaluare a satisfacției angajaților, 10% fac acest lucru chiar de două ori pe an, 27% nu fac măsurări cantitative, dar poartă discuții unu la unu cu angajații, iar 24% sondează acest aspect ori de câte ori simt că este nevoie.
Potrivit evaluărilor interne, doar 15,3% dintre angajați sunt nemulțumiți de pachetul de beneficii pe care le primesc, cele mai apreciate fiind programul flexibil, cardurile de masă, cardurile cadou, munca remote, abonamentele la clinici medicale private sau accesul la o platformă de beneficii extrasalariale, a dezvăluit Raluca Dumitra, Head of Marketing în cadrul eJobs.