Primăria Brașov a anunțat că a semnat un contract de aproape 30 milioane de lei, pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare și control al traficului rutier. Proiectul include zeci de semafoare amplasate la trecerile pentru pietoni sau în intersecții, dar și instalarea a sute de camere video, informează economedia.ro.
Primăria Brașov a semnat un contract pentru realizarea unui sistem centralizat de monitorizare și control al traficului rutier, care va costa 29.5 milioane de lei fără TVA. Proiectul include un sistem de prioritizare a traficului cu o componentă specială pentru transportul public, zeci de noi semafoare amplasate la trecerile pentru pietoni sau în intersecții, dar și instalarea a sute de camere video și senzori video.
„Contractul a fost semnat cu asocierea dintre Flash Lighting Services (lider) şi Urban Scope. Valoarea acestei achiziţii este de aproape 30 de milioane de lei (29.468.500,00 lei fără TVA), proiectul beneficiind de finanţare prin Programul Operaţional Regional. Valoarea nerambursabilă a cheltuielilor eligibile este de 98%. Durata de implementare a proiectului este de 12 luni”, a anunțat Primăria Brașov.
Te-ar putea interesa și următorul subiect: Cât mai costă un apartament cu 3 camere în Capitală. Diferențe colosale de preț, în comparație cu Brașov sau Cluj
Sistemul centralizat de monitorizare și control al traficului rutier are drept obiectiv gestionarea traficului aferent transportului public, prin implementarea unor noi măsuri și sisteme tehnice. Concret, prin acest proiect, Primăria Brașov își propune să fluidizeze și prioritizeze traficul aferent transportului public. În continuare, proiectul are în vedere optimizarea parcărilor prin instalarea senzorilor de parcare, inclusiv prin reglementarea politicii parcărilor.
Așadar, 35 de treceri de pietoni și noi intersecții vor fi semaforizate, dar la fel de bine, 44 intersecții vor avea semaforizare modernizată. Totodată, vor fi instalate 140 camere video și nu mai puțin de 249 senzori video. De asemenea, vor fi introduse sisteme moderne de management al parcărilor și dirijare a fluxului rutier, prin determinarea în timp real a capacității de parcare în oraș, prin identificarea locurilor de parcare libere. Așadar, localizarea și inventarul se va face în timp real. Mai mult decât atât, Primăria Brașov are de gând să implementeze diferite mijloace moderne de plată și rezervare a parcării pentru șoferi.
Citește și despre: CNAIR vine cu idei ideale pentru trafic! Se vor construi pasaje supraterane pe centura București, DN 1 și DN 2 A. Licitația a fost lansată