Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a amintit de faptul că Primăria Capitalei are datorii uriaşe către ELCEN. Acest lucru ar putea conduce la probleme uriașe pentru bucureșteni, conform Antena 3 CNN.
Sebastian Burduja a mai spus că schema de plafonare va continua, iar românii vulnerabili sunt în continuare susținuți și protejați de stat. Totuși, au trecut ani de zile în care nu au fost investiți bani în sistemul de termoficare din București.
„Facturile nu se vor modifica, prețurile rămân plafonate, deci, în eventualitatea unui consum identic vor fi identice. Am menținut schema, deci protejăm românii vulnerabili, asta înseamnă la energie electrică 5 milioane de gospodării, lunar 35 de lei, o sumă rezonabilă.
Te-ar putea interesa și: Problemele fermierilor vor fi rezolvate. Ministrul Agriculturii: „După cinci ore de dezbateri, fermierii au înţeles că există bani pentru toate problemele lor”
Ani de zile nu s-a investit în sistemul de termoficare ce ține de ministerul Energiei.
Noi ne asigurăm că lucrurile sunt normale cu cele patru CET-uri, din păcate, Nicușor Dan are datorie de 700 de milioane de lei către ELCEN, deci anumite afirmații cum că ar fi fost scoasă Primăria din faliment nu se susțin”, a spus Burduja, pentru România TV.
Ministrul Energiei a afirmat că ELCEN are mare nevoie de finanțare pentru a produce apă caldă și căldură, pentru a asigura confortul necesar locuitorilor din Capitală. Singura soluție ar fi ca Primăria Capiralei să se grăbească cu plata pentru investițiile în rețeaua de termoficare.
„ELCEN-ul are nevoie de bani ca să producă apă caldă și căldură pentru bucureșteni. Soluția e să grăbească investițiile PMB în rețeaua de termoficare”, a spus Sebastian Burduja.
De curând, aproximativ o mie de blocuri din Sectorul 1 şi parţial din Sectoarele 2, 5 şi 6 din Bucureşti nu au avut apă caldă şi încălzire din cauza unei avarii apărute la Magistrala Griviţa, pe Şoseaua Grozăveşti. În plus, au fost afectate Spitalul Municipal şi complexuri studenţeşti „Leu” şi „Regie”.
Vezi mai multe știri: Polonia amână E-factura, în timp ce România rezolvă problemele din mers. Revolta unei române care folosește acest sistem