Primăria Capitalei a început deja discuții cu reprezențatii băncilor pentru a împrumuta 500 de lei pentru a-și putea achita datoria către Termoenergetica. Primarul Capitalei se anunță însă optimist în vederea găsirii unor soluții.
,,Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii băncilor cu care am discutat posibilitatea de a contracta un credit de 500 de milioane de lei pentru a putea achita datoria către Termoenergetica reprezentată de diferenţele între preţul real şi tariful stabilit de ANRE. Guvernul a creat, săptămâna trecută, cadrul legal pentru ca Primăria Capitalei să se poată împrumuta până la finalul anului în limita sumei menţionate. Deşi termenul este extrem de strâns, iar suma este destul de mare, sunt optimist că vom găsi soluţii în piaţă pentru a împrumuta aceşti bani atât de necesari pentru a trece cu bine de această iarnă”, a scris acesta.
În data de 17 noiembrie, Nicușor Dan afirma că ă Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare al Primăriei cu 500 de milioane de lei, astfel încât să poată fi achitată datoria companiei Termoenergetica către ELCEN.
Citește și: Nicolae Ciucă, anunţ de ultimă oră despre prelungirea compensării cu 50 de bani la carburanţi
Edilul a menționat că banii cu pricina vor fi împrumutați până la sfârșitul anului, iar după ce vor fi achitate aceste datorii ELCEN şi Termoenergetica vor putea accesa fonduri europene pentru investiţii.
,,Răspunsul (Guvernului – n.r.) a fost pozitiv până la urmă. Numai că a durat un an. Răspunsul administrativ a venit azi în şedinţa de Guvern, când Guvernul a aprobat mărirea plafonului de îndatorare cu 500 de milioane de lei. Acum avem termen scurt până la sfârşitul anului ca să şi împrumutăm banii aceştia, ca să şi stabilizăm financiar întreg sistemul. În momentul în care o să fim la zero cu sistemul, o să fie deschise foarte multe oportunităţi de investiţii pe fonduri europene, acel aşa numit Fond de modernizare, atât pentru producţie, care este la ELCEN, la Ministerul Energiei, cât şi pentru transport-distribuţie, care este la noi, la Primăria Municipiului Bucureşti.O să ajungem, sper, chiar de la anul să avem un regim de 50 de kilometri pe an, de reţea principală. O să fie mai bine şi cam în doi-trei ani o să fim cam unde eram în 2010, când căldura era o problemă în Bucureşti, dar nu era în topul problemelor bucureştenilor. Deci, izolat, se produceau avarii, pentru că reţeaua era veche. Durau două-trei zile şi asta era”, la TVR Info.