- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Focșani oferă bani celor care duc câini la adăpost. Recompensa este de 100 de lei pe cap de câine, iar pentru pui se dau 50 de lei

21 Aug, 21:36 • Bocioacă Bianca
Primăria din Focșani a decis să acorde recompense persoanele care duc câini la adăpostul organizat de municipalitate la Golești.
Primăria Focșani oferă bani celor care duc câini la adăpost. Recompensa este de 100 de lei pe cap de câine, iar pentru pui se dau 50 de lei

Primăria Focșani a anunțat că a decis să ofere recompense tuturor celor care aduc câni la adăpostul organizat de municipalitate în satul Golești. Măsura are ca scop limitarea numărului de animale abandonate pe străzi. Sunt vizați cei care nu își mai permit sau nu mai vor să țină câini.

„Acţiunea de informare vizează în special reducerea cazurilor de abandon al câinilor în Municipiul Focşani, care s-au înmulţit în acest an. Pentru a veni în sprijinul persoanelor care nu mai vor sau nu mai pot să aibă grijă de un câine, îi informăm că au posibilitatea să îl predea adăpostului public de la Goleşti”, se arată într-un comunicat de presă al primăriei Focşani, citat de Agerpres.

Citește și: S-a aflat acum! Asta pățesc, de la 1 septembrie 2024, românii care nu au cotizat deloc la pensie

Bani pentru persoanele care duc câini la adăpost

Cetățenii care predau câinii la adăpostul Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân sunt recompensați cu suma de 100 de lei pentru fiecare câine adult (care are peste un an) și cu 50 de lei pentru puii cu vârsta între 4 și 12 luni. Puii sub patru luni nu sunt acceptați fără mamă.

În hotărârea consiliului local nu se precizează ce se întâmplă în cazul în care unele persoane duc la adăpost cânii altora.

Campania de informare „Nu abandonați câinii pe stradă” , are ca scop informarea proprietarilor de animale cu privire la obligațiile și sancțiunile pe care le riscă dacă nu respectă legea.

Așadar, sterilizarea vaccinarea și microciparea sunt obligatorii, iar fiecare animal trebuie înregistrat în Registrul de Evidență a Câinilor cu Stăpân în România. Animalele nu trebuie hrănite pe străzi, alei, parcuri, scări de bloc, cimitire sau alte spații care aparțin domeniului public. Hrăinirea câinilor fătă stăpân poate fi sancționată cu amendă între 800 și 1.000 de lei.

Citește și: Companiile de asigurări îşi asumă riscuri mai mari decât în anii trecuţi. Asiguratorii au cedat în reasigurare cu 56% mai puţine prime decât în primul trimestru din 2023

Mai mult, în timpul plimbării pe domeniul public, câinele trebuie să poarte lesă și botniță, iar proprietarul să aibă asupra sa carnetul de sănătate al acestuia, o mănușă și o pungă de plastic pentru a strînge fecalele. Persoanele care nu respectă această obligație riscă să primească amenzi între 300 șo 500 de lei.