- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primăria Sectorului 3 plătește aproape 200.000 de euro îndepărtarea graffiti-ului de la locurile de joacă

28 Mar, 19:30 • Bumbeneci Diana
Primăria Sectorului 3 plătește 1 milion de lei pentru îndepărtarea graffiti de la locurile de joacă. Licitația a fost prezentată în SICAP.
Primăria Sectorului 3 plătește aproape 200.000 de euro îndepărtarea graffiti-ului de la locurile de joacă

Primăria Sectorului 3 din București, condusă de Robert Negoiță, a scos la licitație în SICAP un contract de 980.000 de lei pentru servicii de îndepărtarea a graffiti-ului imprimate la locurile de joacă, pe echipamente sau bănci. Va trebui folosit jet de apă la presiune și temperatură mare și șamponarea cu substanțe specifice a echipamentelor și băncilor.

Sute de mii de euro pentru a curăța graffiti-ul din parcuri

Graffiti este un termen din arheologie care desemnează o inscripție sau un desen executat fie cu pigmenți de culoare roșie, fie prin zgâriere, descoperite pe monumentele antice, varietate a ceea ce numește azi pictură murală.

Ei bine, deși graffiti este un termen general referitor la inscripții caligrafiate sau imagini pictate sau gravate pe pereți sau alte suprafețe publice sau private, care nu sunt destinate acestui scop, când este făcut fără consimțământul proprietarului, constituie vandalism (care este ilegal). Acest lucru se întâmplă și în București, dar și în alte orașe din România, acolo unde tinerii nu mai apreciază locurile publice și desenează peste tot graffiti, multe desene având semne obscene, forme neînțelese și total lipsite de artă.

„Natura acestor servicii ce trebuie salubrizate oferă protecția sănătății populației, responsabilitatea față de cetățeni, conservarea și protecția mediului înconjurător. Cantitatea vizată: 24.500,00 mp”, este descrierea licitației.

Te mai poate interesa azi: Se întorc ninsorile în România! În plin sezon de primăvară, toată țara intră sub avertizare meteo

graffiti
graffiti

În subsidiar, pe lângă graffiti, vor fi înlăturate și compostul de frunze și excrementele păsărilor de la locurile de joacă, lucruri ce ar fi trebuit făcute în mod normal de Administrația Domeniului Public. Ofertele se desfac în 10 aprilie, departajarea lor se face în funcție de prețul cel mai scăzut.

Ai mai putea citi: Angajații de la stat ar trebui plătiți în funcție de performanță. Șeful ANAF: „De ce să-mi asum eu riscuri foarte mari, când colegul meu care stă mai mult la cafea pe hol ia același salariu ca și mine?”

Urmărește Daily Business pe Google News
Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult