Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, afirmă că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infectată cu holeră. El spune că sunt recoltate probe de apă în 20 de locuri diferite în Constanța, informează ziare.com.
Primarul Constanței a declarat că nu există niciun fel de pericol ca Marea Neagră să fie infectată cu holeră. Vergil Chiţac a precizat că numai în Constanța sunt preluate 20 de probe de apă din locuri diferite, pentru analizele microbiologice.
„Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă”, spune el.
Citește și despre: Noi interdicții pentru turiști! Autoritățile trag un semnal de alarmă cu privire la bagajele lăsate la Lacul Sfânta Ana. Ce pericol implică
Primarul Constanței a declarat în continuare că numărul turiștilor de pe litoral este în scădere din cauza inflației. Întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cât este de sigur pentru un turist să vină în această vară pe litoralul românesc, edilul PNL a spus „extrem de sigur”. El este de părere că ignoranța și dorința de a transmite vești negative sunt câteva dintre cauzele care au dus la scăderea numărului de turiști care vizitează litoralul românesc. Vergil Chiţac nu exclude varianta războiului hibrid.
„Extrem de sigur. Numai în Constanţa recoltăm din 20 de locuri diferite probe de apă, se fac analize microbiologice, nu e niciun fel de problemă (cu holera – n.r.). Eu nu merg pe teoria conspiraţiei întotdeauna.
Viaţa m-a învăţat că încercând să-ţi explici unele lucruri care sunt inexplicabile, dar ajungi şi la ipoteza ”ignoranţă”, nu trece mai departe! Nu exclud nici varianta războiului hibrid, însă nu o îmbrăţişez 100%. Este o combinaţie între amândouă: şi ignoranţă, şi dorinţa de a transmite veşti negative.
Consecinţele? Oamenii se interesează, citesc, se sperie, acţionează emoţional. Noi, românii, de multe ori acţionăm mai degrabă emoţional decât raţional”, declară Vergil Chiţac în emisiunea Insider politic.
Primarul Constanței afirmă că numărul de turiști care vizitează litoralul este influențat de inflație.
„Numărul turiştilor a scăzut pentru că a crescut inflaţia. Am avut un boom acum doi ani de zile, pentru că nu puteau să plece. Unii nu se vaccinaseră. O parte din români au fost negaţionişti, n-au crezut în Covid şi nu s-au vaccinat. Neputând să plece, au rămas pe litoral”, afirmă el.
De cealaltă parte, riscul de holeră i-a făcut pe 9% dintre români să-şi anuleze rezervările pe litoral. Potrivit unui sondaj realizat de platforma hotelieră online Travelminit, 90% dintre respondenți au auzit despre zvonurile de risc de contaminare cu holeră la Marea Neagră. 48% dintre ei nu cred deloc zvonurile cu privire la holera de la Marea Neagră, 43% mărturisesc că astfel de zvonuri reprezintă un motiv de îngrijorare pentru ei, în timp ce doar 9% se gândesc să aleagă o altă destinație de vacanță.
Te-ar putea interesa și: De ce să îți oprești serviciul de date mobile. Turiștii români care părăsesc țara se trezesc cu costuri suplimentare