Primele cireșe au apărut deja pe tarabele piețelor din România, însă și în 2024 prețul lor nu este pentru toate buzunarele și nu mulți sunt cei care își permit să le cumpere. Cireșele au ajuns să fie mai scumpe ca aurul, iar românii sunt revoltați. Iată care este explicația comercianților pentru prețul ridicat, conform Cancan.ro.
Chiar dacă nu este sezonul lor, primele cireșe și-au făcut apariția în piețe. Toată lumea cunoaște faptul că, în special în această perioadă, prețul acestora este unul ridicat, însă nimeni nu se aștepta ca aceste fructe să ajungă să fie mai scumpe ca aurul.
Deși mai sunt aproape două luni până la sezonul cireșelor, acestea au apărut pe tarabele piețelor din Constanța. Fructele arată foarte apetisant și oricui i se face poftă atunci când le vede. Pe de altă parte, românii sunt forțați să-și pună pofta în cui, pentru că nu își permit să le cumpere, din cauza prețului uriaș.
Te-ar mai putea interesa și: Se scumpește considerabil un fruct consumat de majoritatea românilor! Impactul climatic, „o amenințare uriașă”
Mai exact, în Constanța, un kilogram de cireșe se vinde acum cu 250 de lei. Fructele au ajuns să stea pe post de bibelou pe tarabe, căci oamenii doar le privesc, înghit în sec, iar apoi merg mai departe.
Astfel, putem spune că în 2024, aceste fructe au ajuns să fie mai scumpe ca aurul. Un kilogram de cireșe costă acum în Constanța mai mult decât un gram de aur comercializat de magazinele amanet. Metalul nobil de 14 k este evaluat în prezent la 160-180 lei gramul, iar cel de 18 k la circa 210-230 lei gramul.
Comercianții vin cu o explicație pentru prețul exorbitant. Aceștia spun că prețul ridicat se datorează distanței pe care fructele o parcurg până ajung pe tarabele din piețe. Ele vin tocmai din Chile, iar cei 13.000 de kilometri parcurși costă mult, așa că vânzătorii nici nu se gândesc să mai scadă prețul.
În acest an, nu doar prețul cireșelor i-a speriat pe români, ci și al pepenilor. Cei care au poftă de un astfel de fruct trebuie să scoată din buzunar în jur 200 de lei bucata. În ceea ce privește aceste fructe, vânzătorii cer 19,5 lei pe kilogram, însă nu se găsesc pepeni sub 8 sau 10 kilograme.