- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Primele declarații ale lui Cătălin Cîrstoiu după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei! „Faptul că sunt aici, spune totul”

20 Mar, 13:09 • Fundeanu Madalina
Cătălin Cîrstoiu, primele declarații după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei. Coaliția ar urma să anunțe în mod oficial, în decursul zilei de astăzi, candidatul comun pentru Primăria Capitalei, dar și programul politic pentru București.
Primele declarații ale lui Cătălin Cîrstoiu după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei! „Faptul că sunt aici, spune totul”

Au apărut primele declarații ale lui Cătălin Cîrstoiu, după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, conform celor transmise de Antena 3 CNN.

Cătălin Cîrstoiu, primele declarații după ce a fost desemnat candidat comun PSD-PNL pentru Primăria Capitalei

Reporter: „Cum ați primit această variantă a candidaturii dumneavoastră?”

Cătălin Cîrstoiu: „Faptul că sunt aici, spune totul.”

Reporter: „Aveți emoții?”

Cătălin Cîrstoiu: „Nu, deloc!”

„Dragii mei, eu sunt medic, sunt profesor universitar, nu sunt om politic sau mai bine zis până astăzi nu am avut o carieră politică, dar astăzi este un moment în care alianţa celor mai mari două partide din România, Partidul Social Democrat şi Partidul Naţional Liberal, scoate pentru prima oară un produs al acestei alianţe, candidatul la Primăria Generală a Capitalei.

Noi am discutat mult împreună despre idei, despre proiecte, despre tot felul de lucruri care ar putea fi schimbare, am vorbit despre modificări absolut necesare în cadru legislativ, am vorbit atât de multe lucruri încât la un anumit moment am ajuns la o convergenţă a unor idei, a unor planuri şi am început încet să armonizăm nişte obiective care au dus la un plan unic pentru Bucureşti, la un plan unic pentru o capitală, la un plan unic pentru viitor, pentru că poate asta e cel mai important.

Sigur o să vă întrebaţi de ce un doctor, fie el profesor universitar, fie el decan, a luat decizia să accepte o asemenea provocare. Şi am să vă spun. Cu echipa mea, cu mâinile mele, cam patru mii de pacienţi îşi găsesc an de an o soluţie medicală. Dacă mergem mai departe şi luăm exemplul Spitalului Universitar, cu 5.500 de angajaţi, cam 130.000 de pacienţi pe an pleacă acasă găsindu-şi prin abnegaţia colegilor mei, prin devotamentul lor, o soluţie, cu bune şi rele”, a declarat Cătălin Cîrstoiu.

„Dacă mergem mai departe, la Facultatea de Medicină, cu 1.200 de cadre didactice, şcolim an de an o mie de tineri care vor să fie medici, care speră şi vor practica medicina. Mare parte dintre ei sunt cetăţeni ai Capitalei, sunt bucureşteni. Şi cei care învaţă, şi cei care îşi găsesc sănătatea. Or, ca medic, am ajuns la concluzia, având un simţi civic faţă de comunitatea în care trăiesc, că sănătatea nu se rezumă strict la acele metode, la acele manevre prin care omul şi-o găseşte aşa cum trebuie într-un spital.

Sănătatea merge dincolo de asta, pentru că sănătatea pacienţilor e influenţată extraordinar de tot ce înseamnă sănătatea unui aer curat în Bucureşti, înseamnă sănătatea unui transport public eficient, a unei infrastructuri rutiere eficiente. De ce nu, înseamnă sănătatea dată de un mediu cald, un mediu propice, în care la Primăria Generală a Capitalei orice cetăţean nu îşi cere drepturile, ci şi le găseşte în mod fundamental. Asta cred eu că înseamnă, dincolo de porţile unui spital sau porţile educaţionale a unei facultăţi, a te preocupa de sănătatea unui oraş.

Mai mult de atât, cred eu că, fără un proiect unic, pentru că Bucureştiul este un proiect unic, un proiect unic cu mai multe capitole subsecvente foarte importante, un proiect unic în care primarul general trebuie să ia decizia, să şi-o asume, având mai multe soluţii de la cei care ştiu mult mai bine să facă asta. Cine ar putea să vorbească mai bine despre urbanism decât un arhitect profesor universitar? Cine ar putea să vorbească mai bine despre sănătate decât un medic profesor universitar? Şi da, Primăria Capitalei are nevoie de o restructurare a serviciilor de sănătate pe care le dă cetăţenilor.

Toate acestea, cred eu că reprezintă o condiţie care, cel puţin pe mine, m-a determinat să spun da, se poate, mergem în continuare. Pentru că până la urmă, primarul general al Capitalei nu că nu ar fi important, nu că trebuie să numere steaguri, copaci sau să care o roabă. Primarul general al Capitalei trebuie să se asigure că are instituţii care fac treaba aceasta.

Primarul general al Capitalei trebuie să dea viziune oraşului, care funcţionează după o lege veche. Este anacronic ca în 2024 să ai o lege de acum 20 de ani. Primarul general al Capitalei trebuie să statuteze acele principii de organizare şi, nu în ultimul rând, să poată să prezinte cu eleganţă, cu abnegaţie faţă de cetăţeni, acest oraş.

Dacă ar fi să vă fac o mărturisire personală, poate că una din obligaţiile mele faţă de pacienţii mei a fost să asigur la Spitalul Universitar tratamentul unor boli grave. Cancer. Şi am făcut-o, zic eu. Are cel mai modern buncăr de radioterapie, care există în Europa de Est. În scurt timp va fi funcţional. Uitându-mă la acest oraş, am văzut că, probabil, prin diverse elemente de diagnostic, are aceeaşi boală.

Boala asta care m-a obsedat multă vreme a vieţii mele. În faţa dumneavoastră aveţi un supravieţuitor al acestei boli. Sunt sigur, făcându-vă această mărturisire, care pentru mine e puţin dureroasă, că împreună vom învinge un oraş bolnav şi îl vom face sănătos! Asta am făcut toată viaţa”, a mai declarat Cătălin Cîrstoiu.

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au lansat, miercuri, la Palatul Parlamentului, candidatul comun la Primăria Capitalei, în persoana managerului Spitalului Universitar, dr. Cătălin Cîrstoiu.

Campania acestuia va fi coordonată de către Gabriela Firea și Sebastian Biurduja, care își doreau, la rândul lor, funcția de primar general. Aceștia au fost numiți ieri coordonatori politici ai lui Cătălin Cîrstoiu.

Candidați comuni vor fi și pentru primăriile de sector, dar, potrivit unor surse politice, este posibil ca anunțul privind aceste candidaturi să nu fie făcut zilele acestea.

La Sectorul 1, social-democrații îl vor susține pe George Tuță, din partea PNL, la Sectorul 2 se vehiculează numele lui Dan Cristian Popescu din partea PSD și Robert Negoiță pentru Sectorul 3 din partea PSD.

La Sectorul 4, Daniel Băluță va fi susținut de PNL, Rareș Hopincă la Sectorul 5 și Ciprian Ciucu la Sectorul 6, din partea PNL, susținut de PSD.

Citește și: Anunț major privind pensiile și salariile românilor! Céline Gauer: România ar putea pierde miliarde de euro din PNRR

Cătălin Cîrstoiu
Cătălin Cîrstoiu

Averea pe care o deține Cătălin Cîrstoiu

Candidatul comun, medicul cu care PSD şi PNL vor să câştige Primăria Capitalei la alegerile locale din 9 iunie 2024, are nu mai puţin de 25 de conturi bancare, dar şi un salariu pe măsură, ca manager al Spitalului Universitar Bucureşti.

Medicul Cătălin Cîrstoiu este profesor universitar, manager al Spitalului Universitar din Bucureşti, începând cu martie 2020. Cîrstoiu este şi finul lui Traian Băsescu.

Managerul Spitalului Universitar deţine o casă în Mogoşoaia, un teren intravilan în Ilfov şi nu mai puţin de 25 de conturi la bănci, în euro, dolari şi lei.

Mai are un apartament în Sectorul 1 de peste 100 de metri pătraţi, dar şi bijuterii în valoare de 150.000 de euro.

Cât despre venituri, candidatul comun PSD – PNL are 11 conturi în euro care însumează 406.997 de euro, zece conturi în lei cu 1.571.544 de lei şi patru conturi în dolari cu o valoare totală de 52.530 de dolari.

Medicul Cătălin Cîrstoiu încasează anual aproape 451.000 de lei de la Spitalul Universitar pentru funcţia de manager.

Vezi și: Guvernul, întâlnire cu reprezentanții CE. Regimul microîntreprinderilor, proiecte din energie și guvernanța companiilor de stat, pe agenda zilei

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Aparatul care trebuie scos din priză în timpul furtunii. Riscurile la care ne supunem dacă nu-l deconectăm
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi