Conducerea Autorității de Supraveghere Financiară a refuzat cu desăvârșire să facă publice contractele colective de muncă, desecretizarea salariilor, conform informațiilor relatate de site-ul Știripesurse.ro.
Cu toate acestea, fostul ministru la Economiei, Claudiu Năsui, a reușit să facă rost de contractul colectiv de muncă al celor de la ASF. Prin urmare, pe lângă salariile de zeci de mii de euro, bugetarii de lux de la Autoritatea de Supraveghere Financiară ascundeau mai multe privilegii pe care le au, cum ar fi un salariu suplimentar de Crăciun, un salariu suplimentar pe an – primă de performanță, un salariu suplimentar pentru vacanța mare, dar și un salariu suplimentar prin care celebrează „Ziua ASF”.
„Salarii de zeci de mii de euro pe lună, şi tot nu e destul pentru ei. Mai adaugă şi sporuri şi diurne (îşi mută domiciliul ca să zică că sunt în deplasare perpetuă) şi al 13-lea, 14-lea, 15-lea salariu etc. Orice pot să facă să mai stoarcă un ban de la stat.
Plus, evident, bonus de performanţă. Performanţa de a patrona faliment după faliment pe piaţa RCA”, a făcut anunțul Claudiu Năsui, fostul ministru la Economiei.
Te-ar mai putea interesa și: Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat tarifele RCA până la sfârșitul anului 2023. La ce ar trebuie să fie atenți șoferii și asiguratorii?
În urma unei lupte intense în instanță, Curtea de Apel Bucureşti a obligat Autoritatea de Supraveghere Financiară să-i transmită deputatului USR Claudiu Năsui, în virtutea dreptului la informații publice, salariile şi sporurile primite de conducerea instituției, precum şi banii cheltuiți pe cazări, diurne şi transport.
O investigație jurnalistică demonstrează faptul că, în timpul anului trecut, președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, beneficia de un câștig în valoare de nu mai puțin de 16.000 de euro lunar.
ASF este instituția responsabilă cu autorizarea, reglementarea, supravegherea și controlul entităților din piețele financiare non-bancare românești: asigurări-reasigurări, instrumente și investiții financiare și pensii private.
Citește mai multe știri aici: Răsturnare de situație în Shengen! Austria nu mai are probleme cu România: „Rămâne de văzut ce poziții va avea Austria față de problema generală a Spațiului Schengen, față de România nemaiexistând subiect de discuție”