- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

04 Jun, 19:02 • Bumbeneci Diana
Sunt mari probleme în Turcia pentru turiștii care aleg să-și petreacă vacanțele în faimoasele stațiuni de pe Bosfor. Atitudinea hotelierilor s-a schimbat și 2024 ar putea aduce reguli majore.
Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia. Se anunță schimbări drastice pentru vara 2024

Este de notorietate faptul că Turcia a devenit în ultimul deceniu o țară extrem de vizitată. În general, turiștii aleg să meargă în Istanbul, cunoscut atât pentru frumusețea sa, dar și pentru preparatele culinare și pentru renumitul bazar preferat de români.

Probleme majore pentru românii care vor merge în Turcia

Pentru că moneda s-a devalorizat, sărăcia este destul de mare, turiștii plângându-se de schimbarea drastică prin care a trecut Turcia. Mulți spun că au trecut prin situații destul de deranjante în ultima perioadă.

Turiștii români care au vizitat Istanbul spun că au observat o schimbare mare. Vânzătorii se pare că au deveni

„Sunt în Istanbul de câteva zile și vreau să vă spun că anul acesta am observat o schimbare, și nu în bine, în zona Bazarului și nu numai. Cred că din cauza inflației, vânzătorii au devenit foarte agresivi, sunt disperați, parcă, după câștig. Îți bagă în ochi produsele lor și dacă le spui nu, fac tot felul de scheme, fără să se ferească, efectiv, sau strigă că ești țigan.

Și asta fără să porți vreo discuție cu ei. Era cât pe ce să-l pocnesc pe unul… Asta mai trebuia… E primul an când niște mizerii din acestea îmi umbresc vacanța. Cei mai în vârstă mai au puțin respect, dar sunt niște mucoși care se manifestă fără minim de bun simț. Asta e! Am vrut să știți…”, a scris o româncă turistă în Istanbul pe grupul de profil ”La pas in Istanbul – informații utile”.

După postarea turistei, au venit multe comentarii care să confirme cele povestite de aceasta. Oamenii povestesc că, în urmă cu câțiva ani, situația nu era deloc așa.

Vezi și: „Ofertă” fără precedent în 2024. Cum poți deveni nomad digital în Turcia

Turcia
Turcia

Locuiesc de 31 de ani în Istanbul și îi cunosc foarte bine, adevărat ce spuneți după pandemie s-au schimbat foarte mult, sfatul meu este să nu vă certați cu ei mai bine renunțați la cumpărături oricum ei ușor ușor își pierd clienții…”, a spus cineva.

Un alt turist povestește că trebuie că cei care ajung în Istanbul trebuie să acorde o mare atenție bunurilor personale.

Să aveți grijă la buzunare și genți, acum două săptămâni când am fost eu patru persoane au rămas fără telefon sau portofel”, a fost părerea unui alt turist.

Altcineva scrie că au fost deranjați de vânzătorii ambulanți din zona Grand Bazar, care i-a jignit atunci când au spus că nu doresc să cumpere nimic.

,,Da, și noi am fost sâcâiți anul ăsta în aprilie în zona Grand Bazar de vânzătorii ambulanți de ciorapi și parfumuri și când am zis că nu cumpăr ne-au făcut țigani!”, a fost de părere o altă persoană.

Poți citi și: Cristian Popa: BNR ar putea amâna reducerea dobânzii în mai 2024. Inflația și riscurile rămân ridicate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult