Produsele românești fac ravagii în străinătate! Din dorința de a avea un trai mai bun, mai mulți români au dus gustul românesc peste hotare, informează profit.ro.
Mai mulți producători români de miere, polen, fructe și brânzeturi din comuna Gâlgău, județul Sălaj, au ajuns să fie apreciați peste hotare pentru produsele lor. Ei au înțeles că pot deveni mai puternici doar dacă se unesc în mici asociații, astfel, au găsit metoda prin care să își vândă produsele mult mai ușor.
Citește și despre: Afacerea de succes cu care o familie de chinezi a dat lovitura în România
Comunitatea are și un secret: nu se abate niciodată de la gustul autentic, care datează de zeci de ani. Valea Someșului din comuna Gâlgău are cei mai importanți producători de miere și polen bio din România. Comunitatea a crescut de la un an la altul și a ajuns pe piața internațională.
Și acești producători nu sunt singurii care au dus produsele românești peste hotare. În Irlanda și Anglia, un alt român își vinde lumănârile din ceară de albine la mai multe restaurante de acolo. La fel de bine, o educatoare își ajută părinții să ducă în cât mai multe locuri din străinătate siropul de catină presat la rece, menit să le întărească imunitatea celor mici, dar și celor mari.
Mulți români reușesc să pună bazele unei afaceri de la zero și să se bucure, în cele din urmă, de succes. Mădălina Dumitrescu a lucrat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne timp de nouă ani, ca ofiţer de poliţie.
În cele din urmă, a ales să-și dea demisia pentru a-și urma visul: ea a ajuns să fie cofetar și administratorul propriului laborator cu deserturi artizanale. Românca a fost mereu pasionată de deserturile gourmet, din ingrediente naturale. Acest lucru a determinat-o să-și deschidă o astfel de afacere.
„Am urmat mai multe cursuri de cofetărie, atât în România, la Bucureşti, cât şi în Spania, la Barcelona, dar, în general, cunoştinţele mele provin din multă practică şi pasiune, fiind o persoană autodidactă.
Am învăţat multe secrete ale acestei profesii testând şi perfecţionându-mi reţetele după aparatura pe care o deţinem în laboratorul nostru şi după modul personal de lucru”, povesteşte fondatoarea Raftului cu Dulciuri.
Laboaratorul se află în localitatea Samurcaşi din judeţul Dâmboviţa, la 20 de kilometri de Bucureşti. Fosta polițistă coace și decorează torturi și prăjituri pentru diferite evenimente, care au loc în Capitală, în principal. Ea spune că a plătit în jur de 50.000 de euro pentru a înființa de la zero laboratorul.
„Costurile înfiinţării de la zero a laboratorului au fost în jurul sumei de 50.000 de euro şi au presupus, totodată, un cost în stres şi timp care nu poate fi cuantificat”, declară fosta polițistă.
Românca povestește că are cea mai mare activitate în laborator din mai și până în octombrie, atunci când primește cele mai multe comenzi pentru candy baruri și torturi pentru evenimente personale și corporate. Fosta polițistă are 2 angajați care îi sunt ajutoare. Ea spune că, anul trecut, a avut o cifră de afaceri de aproape 315.000 de lei, dar și un profit net de 58.000 de lei.
Vezi și: Un român scoate bani frumoși pe caniculă. Afacerea cu care a dat lovitura