- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Produsul de la Pepco retras de urgenţă de la raft. Nu îl mai mai lăsați copiilor, este periculos!

11 Jul, 20:12 • Adrian Popovici
Pepco a anunțat că retrage o păpusă de la vânzare. Românii care au cumpărat-o sunt rugați să le returneze.
Produsul de la Pepco retras de urgenţă de la raft. Nu îl mai mai lăsați copiilor, este periculos!

Pepco a devenit rapid unul dintre magazinele preferate ale românilor, mai ales din cauza gamei largi de produse, dar și a prețurilor mici. Recent, retailerul a anunțat retragerea de la vânzare a unui model de păpușă și asta deoarece, după cum arată analizele, ar putea pune în pericol sănătatea copiilor care se joacă cu ea, notează Cancan.

Produsul în cauză este „Păpușa Maya Moya Mia Ultra Glow, cu accesorii”, care a fost identificată prin codurile PLU 596593 și EAN 2200159659366. După cum explică Pepco, motivul retragerii acestui produs este depășirea valorii limită de migrare a aluminiului, conform cerințelor stabilite de Regulamentul Ministrului Dezvoltării și Finanțelor din 2016 privind jucăriile.

„Vă rugăm să returnați articolul de mai sus și să recuperați suma cheltuită pentru achiziționarea acestuia. Nu este necesară chitanța. Returul se poate face în orice magazin Pepco din țară, fără a fi necesară dovada achiziției (bonul fiscal sau factura fiscală)”, a anunțat magazinul.

Papușa retrasă fin magazinele Pepco
Papușa retrasă fin magazinele Pepco

Te-ar putea interesa și: Probleme pentru gigantul Pepco. Retailerul prezent și în România anunță o scădere a vânzărilor

De ce a fost retrasă jucăria din magazinele Pepco?

Aluminiul, prezent în creta care colorează părul păpușii în roz, a fost detectat în concentrații care depășesc limitele considerate sigure pentru sănătatea umană. Acest lucru poate avea efecte adverse asupra sănătății copiilor expuși la acest compus chimic.

Specialiștii avertizează că expunerea la aluminiu în concentrații ridicate poate fi periculoasă, de aceea Pepco a decis să recheme produsul de pe piață și să îi sfătuiască pe părinți să nu mai permită utilizarea acestei jucării copiilor lor.

În lumina acestei situații, Pepco România a emis un apel către toți clienții care au achiziționat păpușa afectată să o returneze în orice magazin Pepco din țară. Este important de menționat că procesul de returnare nu necesită prezentarea bonului fiscal sau a facturii fiscale, iar clienții vor primi înapoi suma integrală cheltuită pentru achiziționarea păpușii.

Anunțul privind retragerea acestui produs a fost făcut în strânsă colaborare cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), organismul responsabil cu asigurarea conformității produselor comercializate pe piața românească. Pentru orice informații suplimentare sau pentru a afla detalii despre procesul de returnare, clienții sunt încurajați să contacteze serviciul de relații cu clienții al Pepco România sau să se prezinte la cel mai apropiat magazin Pepco.

Citește și: Pepco are nevoie de 200 de angajați pentru noile magazine! Retailerul polonez a devenit liderul pieței de fashion din România