- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo 4-10 august 2023. ANM anunță cum va fi vremea în România până joia viitoare

03 Aug, 22:30 • Bumbeneci Diana
Meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie anunță care va fi prognoza meteo pentru următoarele zile. România nu scapă de caniculă și de ploi.
Prognoza meteo 4-10 august 2023. ANM anunță cum va fi vremea în România până joia viitoare

Meteo 4-10 august. La noapte, vremea va fi frumoasă. Cerul va fi variabil în nord-vestul țării și mai mult senin în rest. Vântul va sufla slab și la moderat. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 15 și 25 de grade, mai coborâte în estul Transilvaniei spre 11 grade, anunță ANM.

În București, vremea va fi frumoasă, cu cer mai mult senin și vânt în general slab. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade.

Meteo vineri

Valul de căldură se va extinde, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în cea mai mare parte a țării. Va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș, cu maxime ce se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar aceasta se va intensifica în Crișana și Banat unde se vor înregistra 37…39 de grade, precum și în jumătatea de sud a Olteniei și a Munteniei unde se vor atinge valori de 39…41 de grade.

Pe litoral, valorile termice diurne vor fi mai scăzute, de cel mult 27…30 de grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări după-amiaza în zonele montane unde pe spații mici se vor semnala averse slabe și descărcări electrice. Seara și mai ales noaptea gradul de instabilitate atmosferică (averse torențiale, decărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului) va fi în accentuare în partea de vest și nord-vest a teritoriului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări mai ales în a doua parte a intervalului, în zona înaltă din vestul Carpaților Meridionali unde rafalele vor depăși 70 km/h și local, cu viteze mai mici, în sud. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 15 și 25 de grade.

În București va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimă va fi de 19…22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat.

Meteo sâmbătă

Valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior în aproape toată țara, dar local va mai fi caniculă, disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) apropiat sau puțin peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor încadra între 28 și în jurul a 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunării. În vestul și sud-vestul teritoriului instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin înnorări, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, iar pe alocuri vijelii și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși  30…40 l/mp și izolat 50 l/mp. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, iar fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse, la intensitate mai mică și cu o probabilitate mai mare în sud, centru și nord-vest. Vântul va avea local și temporar intensificări, mai susținute pe crestele Carpaților Meridionali, unde rafalele vor depăși 70 km/h. Temperaturile minime vor fi cuprinse în general între 13 și 21 de grade.

În București, valorile termice vor fi în scădere ușoară față de intervalul anterior, dar vor caracteriza în continuare o vreme caniculară. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar va deveni variabil cu înnorări spre sfârșitul intervalului când va crește probabilitatea pentru averse. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 18…20 de grade.

meteo România
meteo România

Meteo duminică

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice vor continua să scadă, chiar semnificativ în vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice în zonele montane, local în jumătatea de nord a teritoriului și pe suprafețe mai mici în rest. Ploile vor avea și aspect torențial, iar pe alocuri vor fi cantități de apă însemnate și condiții de grindină.  Vântul va avea temporar intensificări, mai ales pe parcursul zilei și izolat vor fi posibile vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 22 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 11 și 22 de grade, mai scăzute în depresiuni.

În București, valorile termice vor continua să scadă. Cerul va fi variabil, cu probabilitate ridicată ziua pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va avea intensificări temporare în prima parte a intervalului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.

Meteo luni, în țară

În vestul, sud-vestul, centrul și nordul țării vremea va fi rece pentru prima decadă a lunii august, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale. Cerul va fi variabil, cu înnorări, averse și trecător descărcări electrice, local în zonele montane și pe arii mai restrânse în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab și moderat, pe alocuri cu intensificări. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 22 și 32 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9…10 grade în zonele depresionare și 20…22 de grade pe litoral.

În București, cerul va fi variabil, cu probabilitate mai mare spre seară și noaptea pentru înnorări, averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări asociate averselor. Temperatura maximă se va situa în jurul a 32 de grade, iar cea minimă va fi de 15…16 grade.

Meteo marți, miercuri și joi

Vremea va fi răcoroasă la începutul intervalului în toată țara, când și probabilitatea de ploaie va fi ridicată, îndeosebi în jumătatea estică a teritoriului, apoi regimul termic va fi în creștere.

În Capitală, valorile termice vor marca o scădere semnificativă la începutul intervalului, când și probabilitatea pentru ploaie va fi ridicată, apoi regimul termic va fi în creștere.

Vezi și: Pensii 2023-2024. Sunt anunțate schimbări istorice. Seniorii cu stagiu mai mic de 15 ani pierd pensia și primesc „indemnizație socială”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult