- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion 2025. Cum va fi vremea la final de decembrie 2024

21 Sep, 18:25 • Cornel Ghimeșan
Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion 2025. Astfel, conform EaseWeather, în România vom avea parte de temperaturi neobișnuit de blânde pentru perioada sărbătorilor de iarnă.
Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion 2025. Cum va fi vremea la final de decembrie 2024

Meteorologii au anunţat prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion 2025. Astfel, de Crăciun ne putem aștepta la 11-12 grade Celsius, iar pentru Revelion 2025, în jur de 11 grade Celsius, conform EaseWeather.

Pe de altă parte, AccuWeather anunţă o vreme mai rece, cu ploi înghețate și lapoviță în București. De Crăciun, temperaturile nu ar trece de 3 grade Celsius, iar de Anul Nou am avea în jur de 2 grade Celsius, scrie Capital.

Prognoza meteo pentru Crăciun şi Revelion 2025

La rândul său, ECMWF (Centrul European pentru Prognoze pe Termen Mediu) estimează fluctuații mari de temperaturi și de precipitații în România pentru luna decembrie și începutul lunii ianuarie 2025. Prima parte a lunii decembrie ar fi mai rece decât de obicei, cu precipitații excedentare în sud-est, iar la mijlocul ei temperaturile vor crește ușor. În Ajunul Crăciunului, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, iar precipitațiile vor fi în limite normale.

Citeşte şi: Europa va fi lovită de un nou ciclon. ANM anunță cum va fi afectată România zilele următoare

Prognoza pe săptămâni

Săptămâna 4-11 decembrie

Luna decembrie va debuta cu temperaturi mai scăzute decât cele obișnuite pentru această perioadă, în special în regiunile estice ale țării. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea sud-estică a țării, dar și deficitar în jumătatea nord-vestică, în timp ce în restul țării va fi apropiat de normal.

Săptămâna 11-17 decembrie

Spre mijlocul lunii, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât media normală, cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile intracarpatice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile nord-vestice, iar în restul țării vor fi în general apropiate de normal.

Citeşte şi: Alertă în România! E risc ridicat de viituri după ce Dunărea a ieşit din matcă în mai multe ţări

Săptămâna 18-24 decembrie

Săptămâîna de dinaintea Crăciunului va aduce vreme specifică de iarnă. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de normalul pentru această perioadă în întreaga țară. Regimul pluviometric va fi, de asemenea, apropiat de normal.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult