- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Valoarea finanțării nerambursabile crește 150.000 euro

14 Mar, 22:43 • Cornel Ghimeșan
Ministerul Energiei a lansat joi a doua ediție a programului „Electric Up”, cu un buget de 450 milioane de lei, prin care asigură finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii și a persoanelor juridice române ce desfășoară activități în domeniul HORECA.
Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Valoarea finanțării nerambursabile crește 150.000 euro

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari. Reprezentanții Ministerului Energiei au lansat joi în consultare publică noul ghid al acestui program.

Citește și Ministerul Energiei lansează Electric Up 2. Sebastian Burduja anunță finanțări de 150.000 euro pentru IMM-uri

Programul Electric Up 2: Ministerul Energiei a publicat Ghidul pentru beneficiari

Potrivit prepezentanților instituției, valoarea finanţării nerambursabile creşte de la 100.000 euro la 150.000 euro, iar puterea instalată finanțată se mărește până la 150 kW, potrivit economedia.ro.

Mai mult, autoritățoile spun că se continuă finanțarea stațiilor de încărcare mașini electrice și se introduce ca noutate finanțarea sistemelor alternative de încălzire/răcire.

În noul ghid se introduce obligativitatea instalării de baterii și se acordă punctaj suplimentar în funcție de capacitatea bateriilor instalate.

„Întreprinderile mici și mijlocii, pilonii economiei românești, primesc un impuls semnificativ către sustenabilitate și eficiență energetică prin intermediul Programului Electric Up 2. Cu o alocare de 450 de milioane de lei, cea de-a doua ediție a programului este o versiune îmbunătățită a primului program, pe care am reușit să îl ducem la bun sfârșit după un efort major la finalul anului trecut. Iată ca nu ne oprim, am pregatit deja noul program, iar alocarea bugetară este semnificativă”, a declarat ministrul Sebastian Burduja.

Oficialii din cadrul Ministerului Energiei spun că prima ediție a programului ElectricUp a avut 2.536 de solicitanți, din care 1.881 declarați admiși și s-au decontat peste 1.500 de dosare.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că peste 1.500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Urmează să se demareze și varianta 2 a acestui program.

Potrivit lui Sebastian Burduja, beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Cele peste 1.500 de proiecte au o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

„Peste 1500 de beneficiari au primit finanțare prin programul Electric Up. Pregătim Electric Up 2!
De acum știți refrenul meu preferat: investiții, investiții, investiții. În ultimele luni de zile am accelerat la maxim procesul de implementare a proiectelor și de finanțare a contractelor depuse în cadrul Electric Up. S-au depus eforturi susținute din partea echipei Ministerului Energiei pentru a putea definitiva dosarele de decont. Am lucrat împreună inclusiv în weekenduri pe acest program. Acum se văd rezultatele. Mulțumesc tuturor celor care și-au făcut datoria pentru a închide acest program în termenul asumat la preluarea mandatului.

Din totalul de 1839 contracte de finanțare, au fost implementate peste 1500 proiecte cu o valoare totală de aproape 480 milioane lei.

Prin programul „Electric UP” beneficiarii au putut obține suport financiar pentru dezvoltarea şi implementarea stațiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice și hibrid, dar şi finanțare pentru panouri fotovoltaice destinate producerii de energie pentru consum şi pentru livrare în sistemul energetic național.

Deja pregătim programul Electric Up 2, pe care îl vom demara la începutul anului viitor. Vom mări capacitatea instalată și vom îmbunătăți substanțial condițiile de finanțare, venind în sprijinul nevoilor operatorilor economici”, a precizat Sebastian Burduja.

Ghidul se va afla în consulare publică până pe 26 martie și îl găsiți aici.

Citește și Ministerul Energiei pregătește fondurile pentru exproprierile necesare construirii unor hidrocentrale în Parcul Național Defileul Jiului. Proiectul, criticat de ONG-uri

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult
Alte articole
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Căsătoriile și divorțurile devin mai scumpe din 2025. Taxele se dublează
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...