- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul evenimentelor de Ziua Bucureştiului 2024. Vor fi restricţii de trafic în centrul Capitalei

21 Sep, 08:07 • Preda Silvia
Zilele Bucureştiului, pe 21 şi 22 septembrie 2024, în Piaţa Constituţiei. Iată programul evenimentelor!
Programul evenimentelor de Ziua Bucureştiului 2024. Vor fi restricţii de trafic în centrul Capitalei

Împlinirea a 565 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului va fi marcată pe 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Constituţiei, prin concurs de video mapping, concerte live dar şi diverse activităţi pentru toate vârstele.

Concursul internaţional de 3D video mapping, iMapp Bucharest, ajuns la cea de-a 9-a ediţie.

Pe parcursul celor două zile, partenerul Bucharest Street Food Festival – special edition by iMapp, „cel mai mare eveniment de street food din Europa”, va fi prezent în Piaţa Constituţiei cu preparate din peste zece bucătării internaţionale.

Atmosfera va fi animată de artişti stradali. Programul va include DJ locali, iar seara va culmina cu set-ul unui DJ de renume internaţional.

Pe 22 septembrie, începând cu ora 11.00, sărbătoarea oraşului continuă cu muzică live, în Piaţa Constituţiei şi cu Bucharest Street Food Festival (peste 50 de food truck-uri).

Între orele 11.00 şi 22.00, bucureştenii şi turiştii pot participa la numeroase activităţi distractive, pentru toate vârstele. Nu vor lipsi nici artiştii stradali, care vor interacţiona cu participanţii şi care le vor transmite multă energie pozitivă. Concertele vor reuni ritmuri din peisajul autohton. DJ îndrăgiţi vor mixa hituri care aduc oamenii împreună, în timp ce se bucură, prin dans, de moment.

Mai mult decât atât, trupe cunoscute şi apreciate de public vor urca pe scenă pentru a oferi concerte live de neuitat, care vor închide evenimentul. Atmosfera va fi una electrizantă, plină de bucurie şi entuziasm”, se arată în comunicatul Creart.

Citește și: Apartamentele din București, vândute la prețuri de Dubai. Prețurile sar de 1.709 euro/ mp util. Care sunt cele mai ieftine zone

Zilele Bucureştiului, pe 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Constituţiei
Zilele Bucureştiului, pe 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Constituţiei

Zilele Bucureştiului, pe 21 şi 22 septembrie, în Piaţa Constituţiei

Mai multe restricţii de circulaţie vor fi instituite în Capitală vineri, sâmbătă şi duminică, având în vedere organizarea mai multor evenimente, a informat, joi, Brigada Rutieră.

Astfel, în zilele de sâmbătă şi duminică, se va desfăşura un eveniment cultural artistic cu ocazia aniversării a 565 de ani de la prima atestare documentară a Municipiului Bucureşti, „iMapp Bucharest – Winners League” şi „iCelebrate My City” în Piaţa Constituţiei şi pe Bd. Unirii.

Pentru buna desfăşurare a evenimentului se vor institui restricţii rutiere începând de vineri, ora 18:00 şi până luni, ora 7:00, pe Bd. Unirii, segmentul de drum cuprins între Bd. I.C. Brătianu şi Piaţa Constituţiei, precum şi pe Bd. Libertăţii, segmentul de drum cuprins între Calea 13 Septembrie şi Bd. Naţiunile Unite.

În acest context, până pe data 24 septembrie se vor rezerva parcările din proximitatea locului de desfăşurare a evenimentului, respectiv alveolele aferente Pieţei Constituţiei.

Poliţiştii recomandă rute alternative precum:

– şos. Panduri – bd. Tudor Vladimirescu – bd. George Coşbuc – str. Mitropolitul Nifon – bd. Mărăşeşti;

– Piaţa Unirii – Spl. Independenţei – bd. Eroilor;

– Calea 13 Septembrie – bd. Libertăţii – Rond George Coşbuc – str. Mitropolitul Nifon – bd. Mărăşeşti.

Vezi și: Ce să faci toamna, în București, fără să cheltuiești o avere. Listă de activități gratuite sau cu buget redus