S-a iscat un scandal de proporții între consilierii locali PNL și PSD și primarul Sectorul 1, Clotilde Armand, din pricina programului „Rabla pentru ascensoare”. Edilul vrea să aloce integral de la bugetul local bani pentru înlocuirea lifturilor vechi sau care consumă multă energie electrică din blocurile din sector. Suma este estimată la 100 de milioane de euro, dar consilierii care se opun o acuză pe Armand că vrea să plătească noile lifturi și lucrările aferente fără licitație și în mod netransparent, „doar să dea bine electoral”, conform celor transmise de Știrile TVR.
„Rabla pentru ascensoane” se numește programul inițiat de primarul sectorului 1 și are alocat un buget de 100 de milioane de euro. Clotilde Armand vrea să deconteze integral înlocuirea lifturilor defecte sau mari consumătoare de energie din blocurile din acest sector. Finanțările ar urma să se acorde asociațiilor de proprietari care îndeplinesc câteva criterii.
Consilierii locali ai PNL și PSD, care se opun primarului USR, susțin că cei 100 de milioane de euro vor fi folosiți fără licitație și fără transparență, în scop electoral.
Te-ar putea interesa și: O nouă sesiune pentru programul Rabla Plus 2023. Buget de 72 milioane de lei
RAMONA PORUMB – viceprimar Sector 1, PNL: „Este ilegal o dată pentru că nu are avizele din aparatul de specialitate și doi la mână, orice achiziție de nivelul acesta 12.25- Nu se poate face prin decontare.
Ea trebuie demarată de primărie printr-o licitație publică, să poată fi urmărit banul public. Noi mai departe nu putem urmări cum asociația a făcut achiziția respectivă.”
Acuzațiile sunt respinse de Primarul Sectorul 1 Clotilde Armand care susține că primăria are suficienți bani la buget încât să suporte fără probleme și proiectul Rabla pentru ascensoare.
CLOTILDE ARMAND – primarul Sectorului 1: „Suntem o primărie unde s-a furat foarte mult și am reușit să diminuăm aceste pierderi, să recuperăm și cu banii pe care îi avem, care sunt la dispoziția cetățenilor, am găsit o metodă prin care putem să îi ajutăm pe cetățenii Sectorului 1, mai exact asociațiile de proprietari.
Anul trecut, Primăria Sectorului 1 avut excedent bugetar de 800.000 lei pentru că aceste proiecte pentru cetățeni nu sunt votate.”
Proiectul se va implementa doar dacă va obține voturile consilierilor locali.
Vezi și: Explozie de prețuri la apartamentele vechi din București! Peste 1.500 euro/metru pătrat