- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Programul Start-Up Nation 2024. Care sunt ultimele noutăți legate de finanțarea de 250.000 de lei

10 Apr, 10:47 • Fundeanu Madalina
Noutăți în programul de finanțare Start-Up Nation. Iată ce se schimbă în 2024!
Programul Start-Up Nation 2024. Care sunt ultimele noutăți legate de finanțarea de 250.000 de lei

Programul de finanțare Start-Up Nation aduce câteva noutăți în anul 2024. Pe lângă bugetul uriaș, de 400 de milioane de euro, noutatea programului este reprezentată de procedura de înscriere și depunere a proiectelor, care se va realiza în două etape, conform informațiilor transmise de Agro TV.

Noutăți în programul de finanțare Start-Up Nation

În prima etapă nu se vor înscrie firmele, ci doar persoanele fizice, conform declarațiilor făcute de ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea.

Cele mai importante modificări ale programului Start-Up Nation 2024 au fost explicate în emisiunea „Agricultura la Raport”, de către consultantul Andra Popescu.

„Bugetul este unul generos, discutăm de 400 de milioane de euro, finanțarea va fi din cadrul Programului de Educație și Ocupare 2021-2027. Deocamdată programul de finanțare este în pregătire.

Elementul de noutate este că antreprenorii se vor înscrie în două etape. Înscrierile se vor face tot online, pe o platformă gestionată de STS, dar față de celelalte trei ediții ale schemei de finanțare, avem și câteva diferențe.

Ai mai putea citi azi și: Cererea globală de oţel ar urma să crească cu aproape 2%, până la 1,793 miliarde de tone metrice, în 2024

Programul Start-Up Nation 2024
Programul Start-Up Nation 2024

Prima dată se înscriu în programul Start-Up Nation direct persoanele fizice, nu firmele. Astfel, o să avem o primă etapă care va fi lansată cel mai probabil în luna mai anul acesta, unde persoanele fizice se vor înscrie la niște cursuri de formare antreprenorială. Apoi, în etapa a doua, care va avea loc probabil în septembrie 2024, se vor depune planurile de afaceri.

În privința primei etape, persoanele fizice se vor înscrie la aceste cursuri de formare antreprenorială, ministerul va selecta furnizorii de formare acreditați, furnizori care vor putea fi selectați de către beneficiari din platforma informatică, în momentul în care ei se înscriu.

Un detaliu destul de important este acela că se va solicita de către minister și acreditarea online a acestor cursuri. În felul acesta, accesul cetățenilor va fi mult mai facil. Este posibil să se înscrie chiar și cetățenii români care locuiesc în diaspora.

După prima etapă, persoanele fizice care au absolvit cursul de formare vor putea depune planul de afaceri, unde suma pe care încearcă să o obțină va fi de 250.000 de lei”, a explicat consultantul Andra Popescu pentru AGRO TV, în emisiunea „Agricultura la Raport”.

Vezi mai multe știri: Ministerul Educației anunță o nouă reformă pentru anul școlar 2024-2025. Se schimbă modul în care sunt repartizați profesorii și elevii pe clase

Urmărește Daily Business pe Google News