Programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti începe din acest weekend. Va fi organizat la fiecare sfârșit de săptămână, în lunile iulie și august, informează g4media.ro. Programul include multe activități gratuite.
Programul Vară Verde începe începe din acest weekend și va fi organizat la fiecare sfârșit de săptămână, în lunile iulie și august. Programul va debuta cu tururi ornitologice ghidate, teatru pentru copii, ateliere de creaţie şi ateliere de pictură pentru seniori. Toate activitățile sunt gratuite!
Citește și despre următorul subiect: 150 milioane de euro anual pentru producătorii de materiale de construcții! Programul Construct Plus a fost aprobat. DOCUMENT
„Începe programul Vară Verde în Parcul Natural Văcăreşti. Tururi ornitologice ghidate, teatru pentru copii, ateliere de creaţie, ateliere de pictură pentru seniori sunt câteva dintre activităţile incluse în proiect care se va desfăşura în toate week-endurile din iulie şi august”, anunţă primarul Capitalei Nicuşor Dan.
Programul din acest sfârșit de săptămână include un spectacol de teatru cu păpuși pentru copii „Povestea unei vulpi şirete”, „În căutarea sunetelor de păsări”, un atelier de pictură pentru seniori, desfășurat sub îndrumarea unui profesor de pictură și un atelier de educație ecologică prin teatru pentru copii. Programul integral al evenimentului se regăseşte pe pagina de Facebook a Administraţiei Parcul Natural Văcăreşti.
Românii care urmează să meargă în Parcul Natural Văcărești trebuie să știe că regulamentul a fost aprobat în luna mai a acestui an. Românii nu mai au voie să aprindă focul de orice fel, inclusiv aprinderea și eliberarea lampioanelor, să folosească materiale pirotehnice, petarde, pocnitori sau focuri de artificii în Parcul Natural Văcărești. De asemenea, fumatul este interzis în interiorul parcului, cu excepția a trei locuri semnalizate de la intrările principale. Mai mult decât atât, este interzis accesul cu vehiculele motorizate și trotinete electrice.
Românii au voie să meargă cu animalele în Parcul Natural Văcărești doar dacă acestea sunt ținute în lesă. Totodată, stăpânii sunt obligați să adune nevoile lăsate de patrupede. Câinii agresivi și periculoși au acces în locația menționată doar cu botniță. Este interzisă vătămarea, capturarea, culegerea, tăierea, distrugerea cu intenție a speciilor de floră și / sau faună sălbatice, indiferent de stadiul de dezvoltare în care se află.
De asemenea, este interzisă orice formă de deranj / perturbare în cursul perioadelor de hibernare, reproducere, cuibărire, creștere și migrație a tuturor speciilor de faună sălbatică. Românii nu au voie să distrugă sau să deterioreze în vreun fel locurile de reproducere, cuibărire sau odihnă a tuturor speciilor de faună sălbatică.
Nu în ultimul rând, este interzisă comercializarea, deținerea fără drept și transportarea speciile de floră și / sau faună sălbatice. Persoanele care nu respectă regulile prevăzute în regulamentul aprobat de Ministerul Mediului pot fi sancționate. Amenda pornește de la 3.000 de lei și ajunge până la 6.000 de lei pentru persoanele fizice. Totodată, persoanele juridice pot primi o amendă între 25.000 și până la 50.000 de lei.
Vezi și: Programul „EURO 200”. Se dau aproape 1000 de lei de elev, cererile se primesc şi în vacanţă!