Contul bancar pentru care românii nu vor mai plăti comisioane. Prin propunerea legislativă, inițiatorii vor să ofere oportunitatea fiecărui cetățean de a avea garantat un cont fără comisioane financiare, unde să i se facă plata drepturilor salariale sau a beneficiilor sociale. Propunerea ar putea ajunge curând la votul decisiv al deputaților, unde, cel mai probabil, va primi undă verde.
Prin această măsură, respectiv crearea unui cont de bază pentru fiecare cetățean, se va îmbunătăți relația acestora cu statul, în sensul optimizării transferurilor, printre care: primirea indemnizațiilor sociale, plata taxelor și a impozitelor, după cum este subliniat în nota de fundamentare a viitoarei legi.
Astfel, deschiderea și administrarea contului, retragerea de numerar, interogarea soldului la bancomat, plățile online și închiderea contului de bază, utilizat de cetățeni în relație cu statul, vor fi lipsite de comisioane. Aici se stabilește o singură excepție, mai exact, se precizează clar că nu vor beneficia de gratuitate plățile cu cardul pentru jocurile de noroc.
Serviciile amintite se vor asigura pentru și în măsura încasării lunare în contul bancar a veniturilor de natură salarială plătite de angajator, a pensiilor, indemnizațiilor și alocațiilor de asistență socială.
De asemenea, plata drepturilor salariale și a prestațiilor sociale se va face numai prin mijloace de plată fără numerar, în contul de bază. Excepție de la această regulă se va face în cazul angajaților din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională și a consumatorilor vulnerabili, care vor putea primi plățile în numerar, potrivit Avocatnet.ro.
În ultimii 15 ani, productivitatea a înregistrat creșteri dramatice; creșterea în ceea ce privește productivitatea per angajat, aproape dublându-se (197%) față de nivelul înregistrat în anul 2008, și productivitatea per filială înregistrând o creștere aproape triplă (284%).
”Îmbunătățirile în tehnologie și digitalizare au susținut cu siguranță acest salt în productivitate și au permis reducerea amprentei fizice, precum și reducerea numărului de angajați”, menționează specialiștii Kearney.
”Îmbunătățirile în tehnologie și digitalizare au susținut cu siguranță acest salt în productivitate și au permis reducerea amprentei fizice, precum și reducerea numărului de angajați”, menționează specialiștii Kearney.
Veniturile per client înregistrate de bănci au urcat anul trecut, în Europa de Este cifra urcând cu 18,7%. Media din această regiune este de 220 euro, băncile din România fiind ușor sub această cifră.