- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect de Ordonanță. Ce s-ar putea întâmpla din această lună cu salariul mai multor categorii de bugetari

07 Jun, 08:57 • Lupu Alexandra
Ministerul Muncii a publicat un nou proiect de Ordonanță în transparență decizională. Iată ce s-ar putea întâmpla cu salariul personalului din Sănătate, Asistență socială, Apărare și Ordine Publică și Securitatea Națională.
Proiect de Ordonanță. Ce s-ar putea întâmpla din această lună cu salariul mai multor categorii de bugetari

Informație de ultimă oră. Ministerul Muncii a publicat un nou proiect de Ordonanță în transparență decizională, care arată ce s-ar putea întâmpla cu salariul anumitor categorii de bugetari chiar din această lună, spune economedia.ro. Mai exact, vorbim despre veniturile de bază ale personalului din Sănătate, Asistență socială, Apărare și Ordine Publică și Securitatea Națională.

Ce se întâmplă cu salariul bugetarilor

Potrivit proiectului de Ordonanță publicat în transparență decizională de către Ministerul Muncii, salariul de bază al personalului din Sănătate, Asistență socială, Apărare și Ordine Publică și Securitatea Națională ar putea fi adus la grila din 2022 începând cu această lună. Ultimele informații arată că prevederea se va aplica și angajaților din domeniul asistenței sociale și pentru cei din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Citește și despre următorul subiect: Salariul din România plătit cu 1.400 de euro pe lună. Ce trebuie să faci pentru jobul de consultant în dreptul muncii

„Articolul unic al prezentei Ordonanţe de urgenţă a Guvernului prevede completarea articolului I din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.168/2022 privind unele măsuri fiscal-bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1186 din 9 decembrie 2022, cu două noi alineate care prevăd că, începând cu luna iunie 2023, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr.II Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi Asistenţă Socială” precum şi soldele de funcţie/salariile de funcţie ale personalului care ocupă funcţiile prevăzute la Anexa nr.VI Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională” din Legea-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, cu modificările şi completările ulterioare, să se stabilească la nivelul salariilor de bază/ soldelor de funcţie/salariilor de funcţie prevăzute de această lege pentru anul 2022″, se arată în nota de fundamentare care însoţeşte proiectul de act normativ.

Salariul
Salariul

Conform proiectului de Ordonanță, o parte din personalul medico-sanitar și auxiliar sanitar, precum statisticienii medicali, infirmierele, brancardierii, registratorii medicali, îngrijitoarele, spălătoresele, băieșii și nămolarii nu au atins nivelul maxim de salarizare prevăzut în grilă.

„Spre deosebire de restul personalului care este salarizat pe această anexă (medici, asistenţi medicali, alt personal de specialitate cu studii superioare etc), aceste categorii de personal sunt singurele din anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 care nu au atins nivelul maxim de salarizare din grilă”, se menționează în proiectul depus în transparență publica la Ministerul Muncii.

Acordarea nivelului salariilor de bază pentru categoriile de bugetari menționate ar aduce un impact bugetar nesemnificativ, se arată în proiect. Mai mult decât atât, în document se relatează că acordarea nivelului salariilor de bază pentru aceste categorii de personal ar elimina dezechilibrele și discriminările de natură salarială din sectorul sanitar și va permite acordarea unor venituri corespunzătoare în raport cu pregătirea și vechimea.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Un nou proiect benefic pentru români! Indemnizație lunară egală cu salariul minim pentru românii care au doi copii

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. Apoi anunțăm propunerea de premier”
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD: „Duminică sunt consultările de la Cotroceni. ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de validare, iar deputaţii vor depune jurământul
A doua şedinţă a Camerei Deputaţilor în structura nou aleasă. Se validează Raportul Comisiei de ...
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci
Se schimbă legea în această ţară. Care persoane nu vor mai fi taxate suplimentar de bănci