În mai multe piețe din sectorul 6 au fost înființate tarabele sociale, cele pe care producătorii mici pot să le folosească în mod gratuit pentru a-și vinde produsele. Modul în care această idee a fost executată a creat discuții în mediul online referitoare la portretizarea micilor producători, dar și despre atribuirile pe bani ale tarabelor, însă edilul Ciucu a luat această decizie pentru a-i sprijini pe cei care vindeau în stații STB, la colțul străzii, etc.
Pentru a descuraja comerțul ilegal, adică vânzarea pe stradă și în locuri neamenajate a fructelor și legumelor, Primăria Sectorului 6 a construit „tarabele sociale” în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași.
Aceste tarabe, 39 la număr, pot fi ocupate în mod gratuit de cei care fie nu și-au permis să închirieze o tarabă în piață, fie nu au prins loc în urma licitațiilor.
De partea cealaltă, tarifele pentru tarabele din sectorul 6, majorate ultima oară în 2022, pot varia între 15-25 lei/zi şi 550 – 700 lei/lună, utilizarea unei vitrine cu cântar electronic pentru lactate costă 45 de lei pe zi şi 850 de lei/lună, închirierea unei casuțe simple este de 750 lei/lună iar o căsuță dublă de 1.200 lei/lună. La toate acestea se adaugă un loc de parcare pentru biciclete, care e 100 de lei pe an.
„Nu încurajăm comerțul ilegal, dar îi ajutăm pe cei mai oropsiți, care muncesc pământul, să-și vândă roadele.
Nu pe stradă, în praf, ci la tarabele sociale. Sunt 39, în piețele Orizont, Drumul Taberei II, Veteranilor I și Crângași. Locuri unde micii producători pot vinde gratuit. Tarabele sociale sunt inscripționate la #PiațaVeteranilor.”, anunță primarul Ciucu, pe pagina de Facebook a instituției pe care o conduce.
Potrivit pozelor puse la dispoziție de către primărie cu tarabele din Piața Veteranilor, acestea sunt niște mese galbene, înșirate una după alta, de care atârnă individual o hârtie pe care scrie „tarabă socială”.
Potrivit postării de pe pagina de Facebook a primăriei, tarabele vin în ajutorul „celor mai oropsiți”.
Vezi și: Războiul din Ucraina provoacă schimbări dure. Traficul pe brațul Sulina a ajuns la un record istoric