- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiect major în România. Sebastian Burduja confirmă schimbarea care va aduce 4.000 de locuri de muncă

24 Jul, 13:47 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Energiei confirmă aproximativ 4.000 de locuri de muncă noi, prin proiectul SMR de la Doicești. Acesta se va realiza prin intermediul contractului semnat la 24 iulie între RoPower Nuclear și Fluor Corporation.
Proiect major în România. Sebastian Burduja confirmă schimbarea care va aduce 4.000 de locuri de muncă

Sebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat miercuri, 24 iulie, pe pagina sa oficială de Facebook că a fost semnat un contract între RoPower Nuclear și Fluor Corporation (o companie cu experiență globală în proiecte industriale mari), pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doicești.

„Astăzi, la București, în marja Summit-ului Parteneriatul pentru cooperare transatlantică în domeniul energiei și climei (P-TECC), a avut loc semnarea contractului dintre RoPower Nuclear și Fluor Corporation pentru dezvoltarea proiectului SMR de la Doicești.

Este un pas major pe care România îl face în direcția realizării acestui proiect, marcând continuarea unei colaborări strategice cu Fluor, o companie cu experiență globală în proiecte industriale mari”, a scris Sebastian Burduja pe pagina sa oficială de Facebook.

Te-ar putea interesa și: Mii de comenzi la un singur produs pe eMag. Temperaturile ridicate sunt motivul principal

sursă foto: Facebook/Sebastain Burduja

Proiectul va aduce 4.000 de locuri de muncă noi

Ministrul Energiei anunță că acest plan va aduce 4.000 de locuri de muncă noi, printre care aproape 200 de locuri de muncă permanente în centrală, 1.500 de locuri de muncă în etapa de construcție și 2.300 de locuri de muncă în producție. Proiectul SMR de la Doicești vizează construirea primei centrale nucleare cu tehnologie SMR NuScale Power din Europa.

Sebastian Burduja menționează, de asemenea, că planul este susținut de Guvernul României și american și de parteneri internaționali.

„Proiectul SMR de la Doicești vizează construirea primei centrale nucleare cu tehnologie SMR NuScale Power din Europa. Acesta este susținut atât de guvernele român și american, cât și de parteneri internaționali, inclusiv printr-un grant din partea Agenției SUA pentru Comerț și Dezvoltare (USTDA).

Această investiție are potențialul de a transforma România într-un centru global de inovare în domeniul energiei.

România își propune să devină un exemplu pentru alte țări din regiune, transformând termocentralele pe cărbune în capacități de producție de energie nucleară — oferind energie sigură, curată și la un preț competitiv, cu un rol cheie în echilibrarea sistemului energetic național.

Proiectul Doicești va avea un impact semnificativ asupra economiei locale și naționale. Va crea aproape 200 de locuri de muncă permanente în centrală, 1.500 de locuri de muncă în etapa de construcție și 2.300 de locuri de muncă în producție.

Aceasta va stimula economia locală și va contribui și la formarea și dezvoltarea profesională a forței de muncă din România”, a anunțat ministrul Energiei.

Ministrul Energiei anunță reducerea emisiilor de Co2 în România, odată cu acest plan

Sebastian Burduja a mai explicat un alt punct pozitiv pe care l-ar aduce proiectul, și anume reducerea emisiilor de CO2, fiind vorba despre evitarea a 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an.

„În plus, proiectul va juca un rol crucial în reducerea emisiilor de CO2, ajutând România să evite 4 milioane de tone de emisii de CO2 pe an. Aceasta este o contribuție esențială la eforturile noastre de a combate schimbările climatice și de a asigura un viitor energetic sustenabil.
Continuăm să facem pași concreți pentru a asigura un viitor energetic sigur, curat și sustenabil pentru România, demonstrând încă o dată că țara noastră are curajul și capacitatea de a realiza proiecte mari și curajoase în domeniul energiei”, a încheiat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Te-ar putea interesa și: Cifra de afaceri din comerț a crescut la echipamentele IT și telecom cu 12%. Primele 5 luni ale anului sunt la fel ca în 2023