- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

PROIECT – Studenții înscriși la licență în sistem dual ar putea primi cu până la 40% mai mulți bani

12 Sep, 10:50 • Bocioacă Bianca
Studenții bugetați înscriși la programe de studii universitare de lincență în sistem dual vor primi sume mai mare, majorate cu 20%, 30% sau 40%, după caz, se arată într-un nou proiect.
PROIECT - Studenții înscriși la licență în sistem dual ar putea primi cu până la 40% mai mulți bani

Studenții înscriși la licență în sistem dual primesc mai mulți bani. Majorarea se va face în funcție de ramura de știință în care este încadrat programul, prevede un poriect pus în consultare de Ministerul Educației.

Citește și: Bani mai mulţi pentru acești români! Când intră pe card prima de 1.500 de lei

Mai mulți bani pentru studenții înscriși la licență în sistem dual

Potrivit proiectului, în cazul programelor de studii universitare de masterat suma primită crește cu 10% sau 20%.

„Documentul elaborat de Comisia Naţională pentru Finanţarea Învăţământului Superior reglementează finanţarea instituţiilor de învăţământ superior de stat, din bugetul Ministerului Educaţiei, pentru derularea activităţilor învăţământului superior dual, organizat pentru dobândirea de cunoştinţe, deprinderi şi competenţe pentru calificări profesionale de nivel 5, 6, 7 şi 8”, susţine Ministerul Educaţiei.

Citește și: Cât te costă să întreții un copil în România? 66% dintre adolescenți primesc bani de buzunar de la părinții lor

Finanțarea din bugetul Ministerului Eduației a activităților derulate de instituțiile de învățământ superior de stat pentru învățământul superior dual se realizează în conformitate cu procedurile și metodologiile aplicate pentru finanțarea ciclurilor de studii pentru învățământul superior (forma de învăţământ cu frecvenţă, respectiv cu frecvenţă redusă pentru ciclul de studii de doctorat), scrie alba24.ro.