- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Proiectul „Sania de vară” în România. Este anunțul momentului pentru iubitorii sporturilor de iarnă

11 Aug, 11:02 • Bumbeneci Diana
Românii se vor bucura de proiectul Sania de Vară. Ministerul Economiei și Turismului are planuri mari pentru una dintre cele mai frumoase zone montane din România.
Proiectul „Sania de vară” în România. Este anunțul momentului pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Ministrul Economiei

și Turismului Radu Oprea are vești bune pentru iubitorii de munte. Oficialul vorbește despre proiectul Sania de Vară, după o vizită în zona Voineasa, adăugând că potențialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, dar este nevoie de investiții pentru a avea turiști tot timpul anului, nu doar iarna.

Românii ar putea avea șansa să se bucure de proiectul „Sania de vară”

”Când ajungi cu telegondola la 2000 de metri peisajul îți taie răsuflarea, fie ca te uiți la Vârful Părâng, fie la Lacul Vidra. Potențialul turistic al zonei Transalpina Ski Resort Voineasa este unul imens, însă este nevoie de investiții pentru a avea turiști tot timpul anului, nu doar iarna. De aceea, am discutat cu Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, cu Primarul Gabriel Năstăsescu și cu echipele lor despre un nou proiect Sania de Vară”, a scris ministrul pe Facerbook.

Ministrul Radu Oprea a mai explicat că ministerul pe care îl conduce gestionează un program destinat Unităților Administrativ Teritoriale pentru dezvoltarea domeniului schiabil și a stațiunilor balneo-climaterice, iar proiectul Sania de Vară poate fi finanțat din această sursă în viitorul apropiat.

Ai mai putea citi și: Se dau 100.000 de euro fonduri nerambursabile. Cum poți primi banii în fiecare an

„L-am invitat pe primar să ne transmită documentele pentru a face verificările necesare și a transmite avizul de principiu dacă sunt îndeplinite toate condițiile, pentru că apoi să poată continua documentația. Din păcate, în zonă capacitatea de cazare este limitată. Autoritățile locale mi-au arătat problema cu care se confruntă: sunt la Voineasa și Vidra foste hoteluri, proprietăți ale sindicatelor, care stau nefolosite de zeci de ani, degradându-se. Acestea ar putea fi reintroduse în circuitul economic și transformate în hoteluri moderne. Sper ca proprietarii să înțeleagă că o ruină nu îți aduce venituri, ci doar un hotel plin de turiști”, afirmă Oprea.

Ai mai putea citi: 30.000 de euro fonduri pentru fiecare român. Condiții de eligibilitate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult