- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Regula pentru care proprietarii şi chiriaşii din România riscă 5 ani de închisoare. Legea tocmai a fost adoptată

21 Jun, 19:59 • Cornel Ghimeșan
Recent a fost adoptată o lege în România care impune sancțiuni severe pentru proprietarii și chiriașii care tolerează consumul de droguri în locuințele lor. Conform noilor reglementări, aceștia riscă pedepse cu închisoarea de până la 5 ani dacă nu raportează autorităților astfel de activități ilegale desfășurate în locuințele lor.
Regula pentru care proprietarii şi chiriaşii din România riscă 5 ani de închisoare. Legea tocmai a fost adoptată

Regula pentru care proprietarii şi chiriaşii din România riscă 5 ani de închisoare. Noua lege face parte dintr-un efort mai amplu al autorităților române de a combate consumul și traficul de droguri prin responsabilizarea proprietarilor și chiriașilor de locuințe. Aceștia trebuie să fie vigilenți și să raporteze imediat orice activitate ilegală legată de droguri pentru a evita sancțiuni severe, inclusiv pedepse cu închisoarea, transmite Antena 3.

Regula pentru care proprietarii şi chiriaşii din România riscă 5 ani de închisoare

Astfel, proprietarii și chiriașii sunt obligaţi să raporteze către poliție dacă află că în locuințele lor se consumă droguri. Această regulă se aplică și pentru apartamentele închiriate în regim hotelier. De asemenea, proprietarii care tolerează consumul de droguri în locuințele lor fără să raporteze autorităților pot primi pedepse cu închisoarea de la 1 la 5 ani. Aceleași sancțiuni se aplică și chiriașilor care permit prietenilor lor să consume droguri în locuințele închiriate.

Citeşte şi: Servicii gratuite pentru românii fără asigurare medicală. Cine beneficiază de noua decizie a Guvernului

Printre alte măsuri, legea înăsprește pedepsele pentru șoferii care conduc sub influența alcoolului sau drogurilor, aceștia riscând să-și piardă permisul de conducere pentru perioade de până la 10 ani.

Astfel, şoferii care conduc sub influența drogurilor sau alcoolului și provoacă accidente cu victime decedate pot primi între 10 și 15 ani de închisoare. În primele patru luni ale acestui an, polițiștii din România au confiscat peste 500 kg de droguri, aproape 500.000 de comprimate, 3,5 tone de masă vegetală de droguri și 4 tone de substanțe dopante. S-a înregistrat o creștere de 19,2% a sesizărilor penale față de aceeași perioadă a anului precedent, cu peste 6.364 de cazuri raportate.

Citeşte şi: Românii care vor primi pensii mai mari după a doua recalculare. Bani mai mulţi de la 1 septembrie 2024

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult