Zonele rurale din România sunt dominate de proprietățile abandonate. Așa cum relatează ziare.com, subiectul a fost unul recent discutat în mediul online, acolo unde mai multe persoane s-au declarat uimite de prețurile uriașe de vânzare.
Românii s-au arătat interesați în ultima perioadă cu privire la achiziționarea unei proprietăți la țară. Multe persoane au avut de ales, fie să cumpere o casă deja finalizată, fie să construiască una de la zero. În ciuda faptului că oamenii preferă locuințele tradiționale, se pare că acestea implică costuri relevante pentru recondiționare.
Zonele rurale din România sunt acaparate de proprietățile abandonate. Cei care le cumpără aleg, de cele mai multe ori, să le demoleze, dacă prețul de vânzare este unul bun. Subiectul a făcut ravagii în mediul online, după ce membra unui grup dedicat vieții la țară a pus câteva poze cu mai multe locuințe uitate.
Citește și: Case în România după tipar unguresc. Locuinţele de 150 metri pătraţi, fără autorizaţie de la Primărie!
„Deși nu prea postez, nu este zi în care să nu „răsfoiesc” grupul. Pentru mine, casa de la sat este asemeni unei guri de aer proaspăt de care fără să realizez, am devenit dependentă.
Însă azi, nu despre căsuța noastră vreau să postez, ci despre partea tristă a oricărui sat: casele abandonate. Fără nici un alt comentariu, imaginile vorbesc de la sine”, a scris aceasta pe grupul Mutat la țară- viața fără ceas.
În secțiunea de comentarii, mai multe persoane au încercat să explice fenomenul. Concret, membrii grupului au afirmat că persoanele care abandonează proprietățile respective nu pot fi condamnate, tocmai pentru că „satul românesc nu le oferă nimic în afară birturilor la fiecare colț de stradă”. Mai mult decât atât, au existat oameni care au precizat că viața la țară nu este deloc ușoară.
„Viață la sat nu e ușoară, e muncă multă și nu toată lumea poate lucra dând din taste, fiind IT-ist.
Oamenii satului, cei tineri, au aflat că pot avea un trăi mai ușor, fără să stea în soare, fără să aștepte ploi și fără piele crăpată de muncă, fără concediu, cu animale și pământ de îngrijit, așa că acesta este rezultatul, nu doar în România, ci mai oriunde prin lumea largă.
E bine că încă mai există oameni dispuși să stea și să muncească precum odinioară la țară, că sunt și destui care udă două flori și spun că sunt mutați la țară, uite așa ne mai clătim ochii cu lucruri atipice modernismului și ei au șansă să scoată un ban cinstit din așa ceva”, este unul dintre comentarii.
În ceea ce privește prețurile proprietăților abandonate din zonele rurale ale României, se pare că moștenitorii nu ezită să ceară sume de lux. În secțiunea de comentarii, mai mulți oameni au confirmat că valorile sunt colosale.
„Și satele se sting așa cum și oamenii se duc sau poate mai bine spus și casele pier! Dar măcar casele țărănești se reintegrează în circuitul normal al vieții, elementele chimice se reciclează. Nu același lucru îl putem spune despre casele făcute din materiale moderne!”
„Când vrei să le cumperi au prețuri de zici că sunt vile de lux”
„Urmărind o pagină de specialitate,asta am remarcat și eu. Pentru o casă care stă să se dărâme, doar că are teren, în sate unde nimeni nu construiește, moștenitorii cer prețuri exorbitante”, se arată în secțiunea de comentarii.