- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Propunere mamut făcută de Ion Țiriac lui Marcel Ciolacu. Vizează un număr mare de români

24 Oct, 15:06 • Bumbeneci Diana
Propunerea pe care Ion Țiriac i-a făcut-o lui Marcel Ciolacu. Răspunsul premierului este în favoarea românilor.
Propunere mamut făcută de Ion Țiriac lui Marcel Ciolacu. Vizează un număr mare de români

De mai bine de un an, Ion Țiriac și-a prezentat dorința de a construi bază sportivă modernă care să includă o sală polivalentă, un bazin de înot și un patinoar. Planul miliardarului are șanse să devină realitate, mai ales după declarațiile făcute de curând de premierul Marcel Ciolacu.

Propunerea făcută de Ion Țiriac lui Marcel Ciolacu

Încă de dinainte de pandemie s-au purtat lungi discuții despre necesitatea construirii unui complex sportiv modern în București. Pe marginea acestui subiect, Ion Țiriac a transmis, de mai multe ori, că are interesul de duce la bun sfârșit un astfel de proiect. Mai mult, miliardarul vrea să construiască în zona Otopeni o sală polivalentă modernă, un bazin de înot și un patinoar. Deși au existat multe discuții, totul a rămas la stadiul de intenție, însă situația s-ar putea schimba cât de curând datorită unor răspunsuri pozitive din partea Guvernului.

Invitat în cadrul emisiunii „Prietenii lui Ovidiu”, premierul Marcel Ciolacu a fost invitat și a povestit că Ion Țiriac l-a contactat pentru a-i spune că dorește să construiască o sală polivalentă, un teren de tenis și un patinoar în Otopeni.  De altfel, miliardarul a propus ca autoritățile statului să ajungă la o înțelegere cu una dintre fundațiile sale pentru a oferi o facilitate fiscală pentru acest proiect, și anume pe neplătirea TVA-ului, astfel ca investiția să poată fi făcută cât mai rapid.

Citește și: Ion Țiriac dă detalii noi despre cel mai mare proiect al său din 2024. „Ne-am luat la revedere”

Marcel Ciolacu, răspund către Ion Țiriac
Marcel Ciolacu, răspund către Ion Țiriac

Propunerile lui Țiriac au fost acceptate de premier, astfel că acest nou complex sportiv modern ar putea să apară în Capitală în viitorul apropiat.

„Această discuție (pe tema construirii unei săli polivalente – n.r.) am avut-o deja cu domnul primar general. Sper că o să o avem din nou și mai aplicată. A venit și domnul Țiriac la mine cu o propunere și am zis că sunt de acord cu facilități fiscale pe bază de proiecte.

Dânsul dorește în zona Otopeniului să construiască și un teren de tenis și un patinoar și o polivalentă și că statul român își poate permite o înțelegere cu o fundație pe care o gestionează fiul domnului Țiriac ca să dăm o facilitate pe acest proiect, pe neplătirea TVA-ului, astfel încât investiția să se facă cât mai rapid, fiindcă statul s-a dovedit, încă o dată, neputincios. Unii spun că e primarul general de vină. Cred că trebuie să depășim și acest moment în care să căutăm vinovații”, a declarat Marcel Ciolacu, în emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”.

Vezi și: Ion Țiriac, declarații fără precedent. Cum și-a câștigat magnatul primii bani

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult