Examenele scrise ale Bacalaureatului de anul viitor încep pe 10 iunie, în timp ce ceilalți elevi din clasele pregătitoare până la clasa a XI-a mai au cursuri până pe 20 iunie. Elevii și profesorii ar putea merge sâmbătă la școală să recupereze în avans orele pierdute pentru când va fi Bacalaureatul în iunie 2025, informează edupedu.ro.
Propunerea a fost făcută publică într-un interviu la Digi24, când Ligia Deca a fost întrebată despre organizarea examenelor de anul viitor pentru elevii care termină liceul.
„Există școli aglomerate, iar soluțiile în acele cazuri pot fi regândirea orarului, da, adică se poate trece, dacă nu sunt deja în schimburi, se poate merge după-amiază, se poate merge pe recuperare.
Da, în anumite sâmbete, chiar înainte, știind că urmează (probele/perioada examenelor – n. red.)”, a spus Ligia Deca la Digi 24, citată de edupedu.ro.
Ministrul Educației a mai declarat că Ministerul ar putea ajusta structura anului școlar, astfel încât programele „Școala altfel” și „Săptămâna Verde” să fie organizate și după data de 30 mai.
„Școlile pot să facă această recuperare în avans, adică să știe că vor avea acele zile libere și atunci să-și programeze cumva să restructureze în acel modul orarul în așa fel încât să facă orele care trebuie făcute. Mai există și o altă soluție pe care ne gândim să o avansăm și anume organizarea de Săptămână Altfel și Săptămâna Verde în acea perioadă. (…)
Ne gândim să modificăm această perioadă pentru a o extinde pe întreaga durată a anului școlar în așa fel încât să le dăm școlilor posibilitatea să aibă această oportunitate de a programa atunci când sunt probele de Bacalaureat”, a mai declarat ministrul Educației.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat, recent, că România va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare.
„Buget record pentru educaţie şi formare în România! Astăzi am primit o veste excelentă: ţara noastră va putea beneficia de încă 2,2 miliarde de euro pentru educaţie şi formare profesională, din fonduri europene, prin Programul Operaţional Educaţie şi Ocupare!”, a transmis Ligia Deca.
Potrivit ministrului Educaţiei, această sumă se adaugă celor 3,5 miliarde de euro din PNRR, în total, 5,7 miliarde de euro destinate acestui domeniu.