Peste 100 de angajați ai Fabricii de Pulberi de la Făgăraș protestează, la această oră, în fața porții fabricii, anunță Agenția de presă Rador. Oamenii sunt nemulțumiți de propunerea de conducere.
Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că directorul în funcție va fi înlocuit de un nou șef care. După cum susțin angajații, acesta nu are cunoștințe în domeniu și ar fi pus în funcție pe criterii politice.
Potrivit salariaților, actuala directoare a fabricii are o experiență de 30 de ani în domeniu și a salvat fabrica de la faliment, însă mandatul ei a expirat la sfârșitul lunii ianuarie.
Citește și: Alertă în România! După cutremurul de 5.7 grade Richter au avut loc 160 de replici
„O dată, că nu i s-a prelungit acest mandat, dar se încearcă și niște jocuri de a fi numit un cetățean din afara societății, fost conducător al SRI Făgăraș, pensionar. Oamenii sunt nemulțumiți și este a treia oară când ies în curte spontan. În mod normal, conform regulamentelor de funcționare, nu ar trebui să lucreze în fabrică, pentru că o greșeală a unuia e fatală, nu numai pentru el, pentru ceilalți.
Cine va veni de afară și nu are cunoștință de cum funcționează fabrica, probabil că îi va fi foarte greu să conducă o astfel de societate, care, încă o dată, nu este o societate care să aibă niște struguri. E industrie chimică, sunt instalații chimice”, a spus președintele Sindicatului Liber Nitramonia-Rompiro, Lucian Cupu.
Actualul director a fost chemat astăzi la București pentru clarificarea situației. Momentan nu se cunosc detalii despre ce decizie finală se va lua.
Fabrica de Pulberi Făgăraș este o fabrică de explozivi de mare putere si propulsoare solide din România. Societatea a fost creată în mai 2006, prin desprinderea din Uzina de Produse Speciale Făgăraș (UPSF), filială a Romarm.
Fundatiile pentru instalatiile de productie au fost puse in 1921. Pulberile au început să fie produse la Făgăraș din 1939, când a fost pusă în funcțiune prima instalație. În 1975, prin derularea unui contract complex de transfer de tehnologie din exterior, echipamentele au fost aduse din China. În 1980 a început construcția unei noi capacități de producție, similară cu instalația chinezească, echipamentele fiind puse în funcțiune în 1986[1]. Între 1991 și 2000 au fost retehnologizate mai multe linii de producție a explozivilor de mare putere, iar în anul 2000 a fost pusă în funcțiune o instalație de nitrare, unde poate fi produs TNT.
Ai mai putea citi: Pas istoric pentru Autostrada Moldovei. Sorin Grindeanu anunță că a început construcția a peste 300 de kilometri de drum