Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, va organiza un miting de protest în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, conform informațiilor transmise de Antena 3 CNN.
Protestul va avea loc în perioada 12-13 martie 2024, începând cu ora 11:00, când Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR) va organiza un miting de protest în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.
Principalele revendicări sunt ale acestora sunt următoarele:
Blocul Național Sindical reamintește că, la începutul lunii decembrie 2023, Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală a demarat o campanie publică pentru a atrage atenția importanței existenței polițiștilor locali în societate. Campania se intitulează #șinoiexistăm.
Luni, 11 martie, peste 5.000 de membri ai Federației Solidaritatea Sanitară desfășăară acțiuni de protest în fața Guvernului, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Palatului Parlamentului. Revendicarea principală vizează creșterea salariilor, potrivit Agerpres.
Acesta ar putea fi ultimul protest înainte ca personalul medical să declanșeze o grevă generală. Angajații din spitale, alături de personalul TESA, sunt nemulțumiți demajorarea salarială aprobată prin Ordonanța de Urgență adoptată cu câteva zile în urmă.
Sindicaliștii cer respectarea dreptului la indexarea veniturilor salariale în funcție de inflație și asigurarea unei creșteri reale a acestora pentru angajații din domeniul sănătății, în scopul sporirii puterii de cumpărare a salariilor.
În plus, ei mai vor plata unei recompense corecte pentru angajații care își asumă riscuri semnificative prin desfășurarea activităților în condiții de muncă periculoase, vătămătoare sau grele, precum și pentru sacrificiul personal și familial făcut prin lucrul în ture și în zilele libere sau de sărbători legale.
Protestul este îndreptat și împotriva formei recente a unei ordonanțe de urgență care vizează creșterile salariale în sistemul de sănătate. Sindicaliștii consideră că această ordonanță reflectă inechitate și lipsă de pricepere din partea emitenților, generând noi disparități salariale și amplificând unele dintre cele existente înainte de aplicarea ei.