Sute de transportatori din întreaga ţară participă, joi, la a doua zi de protest. Site-ul știripesurse.ro a anunțat că transportatorii și fermierii români au forțat barajul Poliției și au intrat în București. Autoritățile au încercat timid să blocheze tractoarele, însă manifestanții nu au luat în seamă mașina poliției și au forțat trecerea.
Camioanele din toată ţara au pornit către Bucureşti, cu scopul de a se alătura angajaţilor firmelor de transport care protestează deja, pe centura Capitalei. Între timp, o delegaţie a transportatorilor a fost primită pentru discuţii la Palatul Victoria.
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue și miercurea următoare. Grindeanu a vorbit cu reprezentanți de la COTAR, de la Asociaţia Patronală a Transportatorilor Europa 2002- APTE 2002 şi de la APULUM.
Reprezentanţi ai transportatorilor declară că la întâlnire a participat și ministrul Agriculturii, în condiţiile în care delegaţia protestatarilor este formată exclusiv din reprezentanţi ai firmelor de transport.
Te-ar putea interesa și: Ultim moment. Guvernul a aprobat ajutoarele de stat de aproape 3 miliarde lei
„Delegaţia a intrat la ora 10 la întâlnire la Guvern. Din informaţiile pe care le am din interior, au fost primiţi de către consilierii primului ministru, adică o reprezentare foarte slabă.
Văd că au timp de filme premierul şi ministrul Transporturilor, dar nu au timp să se întâlnească cu operatorii de transport. La întâlnire este ministrul Agriculturii, dar degeaba este ministrul Agriculturii acolo, pentru că în delegaţie sunt numai reprezentanţi ai transportatorilor.
Eu nu zic să nu meargă oamenii la film. Dar chiar să-ţi baţi joc şi să ai atâtea camioane în stradă şi să te întorci cu spatele şi să nu te întâlneşti cu ei, asta mi se pare strigător la cer”, a declarat, joi, pentru News.ro, preşedintele Federaţiei Operatorilor de Transport din România, Augustin Hagiu.
Acesta a atras atenția asupra faptului că din ţară vin permanent camioane către Bucureşti, iar centura Capitalei este blocată. Cât despre acţiunile viitoare de protest, Augustin Hagiu a precizat că o eventuală continuare a acestora depinde de rezultatele discuţiilor de joi, de la Guvern.
Transportatorii solicită recunoaşterea transportului rutier „drept sector economic strategic şi elaborarea unor măsuri care să susţină acest sector economic pentru a rămâne competitiv şi a aduce în continuare venituri directe la bugetul statului”, în cazul în care sunt de părere că sectorul transporturilor este cel mai mare exportator de servicii din România, producând peste 5 miliarde de euro anual pentru economia românească și contribuind, în acest fel, la reducerea deficitului valutar.