Protestul fermierilor și transportatorilor continuă, asta deși în ultimele zile reprezentanții manifestanților au avut mai multe întâlniri cu oficialii din ministerul Agriculturii și cel al Finanțelor. În aceste condiții, cei care au ieșit în stradă declară că nu sunt pregătiți să se întoarcă la casele lor până când guvernanții nu le rezolvă doleanțele, transmite Agro TV. După ce discuțiile cu autoritățile nu au ajuns la un rezultat, demonstranții amenință că vor bloca mai multe drumuri din țară.
După cum explică Florin Ciudariu, unul dintre cei care au ieșit în stradă în ultimele zile, protestul fermierilor va continua atât în județul său, Bihor, cât și în restul țării. De asemenea, el subliniază faptul că manifestațiile din ultimele zile au rolul de a-i determina pe guvernanți să ajute agricultura, un domeniu esențial pentru țară.
„Eu zic că nu doar Bihorul va rămâne în stradă, va rămâne întreaga țară în stradă, pentru că este necesar ca cineva din Guvern să dea o mână de ajutor acestui segment important pentru economia națională”, a explicat Florin Ciurdariu, participant la protestul fermierilor.
Alexandru Haită, participant la protestul fermierilor din Teleorman a explicat faptul că se poartă discuții legate de continuarea demonstrațiilor și că consensul l-a care s-a ajuns a fost că acestea vor avea loc până cel puțin un punct de pe agenda lor va fi îndeplinit.
„Problema este cu încrederea în momentul de față. Chiar acum am terminat discuția cu fermierii din zona noastră, dacă vom continua protestul sau nu. Decizia a fost să continuăm protestul până când vedem măcar un singur punct de pe listă aprobat. Știm să protestăm pașnic, nu se întâmplă nimic. Vrem doar să tragem un semnal de alarmă că agricultorii s-au unit, ne este greu”, a subliniat acest participant la protestul fermierilor.
Te-ar putea interesa și: Ședință de urgență la Palatul Victoria după protestul fermierilor și transportatorilor. Cu ce revendicări a fost de acord Ministerul Finanțelor
Un alt participant la protestul fermierilor, Georgian Calotă, a declarat că acest protest al fermierilor nu are o miză politică și că cei care au ieșit în stradă au făcut acest lucru pentru a atrage atenția asupra problemelor cu care se confruntă domenii precum agricultura și transporturile. De asemenea, el a adăugat că participanții la protestul fermierilor își doresc ca manifestațiile să rămână pașnice.
„Părerea mea personală este că nu mai avem încredere sub nicio formă în politicieni. Noi n-am ieșit în stradă să schimbăm guverne, miniștri, ci ca să rezolvăm problemele pe care le avem, iar aceste probleme sunt foarte urgente. Foarte multe firme vor da faliment dacă nu se rezolvă. În înțelegerea pe care am avut-o cu transportatorii, vom continua protestul pașnic, nu ne dorim haos în țară”, a declarat Georgian Calotă.
Te-ar putea interesa și: Solicitările transportatorilor nu au fost aprobate în totalitate. COTAR respinge plafonarea a prețului RCA la 4500-5000 de lei pentru camioane