PSD nu vrea majorarea impozitelor. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a făcut noi declarații despre subiectul majorării impozitelor din România. Conform liderului social-democrat, primarii de municipii din partea PSD nu sunt de acord cu amendamentul făcut în Senat privind majorarea impozitelor de proprietăţi. Mai mult, se pare că aceştia urmează să vină cu propria lor propunere.
Prezent la la Palatul Parlamentului, după şedinţa conducerii PSD, Marcel Ciolacu a oferit câteva detalii în legătură cu discuția Consiliului Politic Național a formațiunii politice pe care o conduce.
„Am avut o discuţie în Consiliul Politic Naţional al partidului. Urmează să avem o discuţie în coaliţie cu liderii. Primarii nu sunt de acord, nu este foarte clar amendamentul de la Senat şi vor să vină cu anumite lămuriri şi vor veni şi ei cu o propunere către liderii de grup”, a afirmat Ciolacu.
El a adăugat că primarii care vin din partea Partidului Social Democrat, mai ales cei de municipii au o altă formulă şi o altă viziune cu privire la majorarea impozitelor pe clădiri.
Mai poți citi: Salariul mediu net a crescut chiar și în 2022. În ce domenii s-au raportat cele mai mari salarii
„Am înţeles că vor trimite şi o adresă oficială de la Asociaţia Municipiilor din România în ceea ce priveşte acest subiect. Această mărire pe proprietăţi care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni, prin ordonanţă, prin modificările la Codul fiscal, unde era trecut foarte clar că se va aplica grila notarială. Primarii au venit şi au explicat că tehnic nu se poate face acest lucru. S-a venit cu acest amendament, cu mărire de până la 50%, dar coeficientul rămânând acelaşi.
Cu alte cuvinte, era o descentralizare şi fiecare primar venea şi propunea dacă măreşte sau nu măreşte. Ele pot rămâne la fel. Cu grilă notarială lucrurile erau foarte clare, în funcţie de unde ai proprietatea. Nu putem compara municipiul Buzău cu municipiul Bucureşti. Acum se caută altă formulă care să fie aplicabilă şi corectă”, a mai explicat Ciolacu.
Mai poți citi: Influencerii, vizați de ANAF. Cum sunt urmăriți românii de pe paginile de socializare