O masă la restaurant nu-și mai permite orice om, după ce prețurile au explodat și nici la fast-food nu putem să ne gândim. Românii evită să cumpere mâncare direct gătită, tocmai pentru a putea economisi bani, deoarece inflația tot crește într-un mod alarmant, arată ziare.com.
Locul unde este, de fapt, raiul prețurilor, când vine vorba de mâncare direct gătită este chiar cantina inaugurată de Universitatea de Medicină și Farmacie Cluj-Napoca, miercuri, 22 martie, cu o investiție de 86.000 de euro.
Cantina pusă la dispoziție studenților și profesorilor, le oferă circa 1.000 – 1.200 porții de mâncare pe zi, potrivit Curierul de Cluj. Are o suprafață de 350 mp și 60 de locuri. De asemenea, Anca Buzoianu, rectorul UMF, a declarat că 350 de studenți cu bruse sociale care provin din medii defavorizate, vor putea beneficia de meniuri gratuite.
Studenții sau profesorii pot merge să servească masa între orele 12.00-16.00, iar prețurile sunt subvenționate de UMF, care avea în 2021, 7.307 studenți înscriși.
Meniul zilnic este afișat pe un panou, alături de prețuri. De exemplu, miercuri, a arătat astfel:
– ciorbă de văcuță – 6 lei
– ciorbă de pui a la grec – 4,5 lei
– pește pane – 8,5 lei
– mușchi de porc cu sos de piper verde – 13 lei
– cotlet de porc la tavă – 6,5 lei
– piept de pui cu sos curry și orez basmati – 13 lei
– șnițel din piept de pui – 6,5 lei
– pulpă de pui la tavă – 6 lei
– morcov baby și brocoli – 3,5 lei
– piure de cartofi – 3,5 lei
– cartofi țărănești – 3 lei
– cuș cuș cu morcovi – 2,5 lei
– salată de sfeclă – 2 lei
– salată de varză – 1,5 lei
Alte articole: Scutirea de taxe pentru hrana salariaților intră în vigoare în 2023. Sumele nu pot fi decontate direct angajaților