- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Raluca Turcan, noi date despre recalcularea pensiilor: „Se face dreptate pentru cei care au contribuit mai mult”

19 Aug, 16:36 • Bumbeneci Diana
Raluca Turcan, fost ministru al Muncii, a transmis, în ultimele sale declarații, că recalcularea pensiilor face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii.
Raluca Turcan, noi date despre recalcularea pensiilor: „Se face dreptate pentru cei care au contribuit mai mult”

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a explicat că obiectivul principal al recalculării pensiilor a fost acela de a elimina inechităţile din sistemul de pensii. Liberala este de părere că legea în baza căreia s-a făcut recalcularea ”face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”.

Raluca Turcan, despre noile pensii

”Pentru toţi pensionarii din România cresc în momentul indexării, prin recalculare se urmăreşte introducerea echităţii pe bază de contributivitate. Încă de când am introdus reforma pensiilor în PNRR principiul a fost: la muncă egală şi contribuţie egală să fie pensie egală, pentru păstrarea echităţii în sistemul de pensii. (…) Prin recalculare, practic, se reajustează pensiile care au avut contributivitate mai mare, inclusiv prin luarea în calcul a unor noi factori cum ar fi acordul global sau al treisprezecelea salariu”, a declarat Raluca Turcan, luni seară, la Digi 24.

Fostul ministru a subliniat că recalcularea pensiilor a avut ca scop introducerea echităţii în sistem. ”Această lege face dreptate pentru cei care au rămas în urmă prin modificările succesive care au abătut calcularea pensiilor pe principiul contributivităţii”, a adăugat Raluca Turcan.

Partidul Naţional Liberal anunţă că pensiile vor creşte în medie cu 27%, începând din această toamnă iar peste 90.000 de pensionari vor ieşi din categoria pensiei minime.

”Pensiile vor creşte în medie cu 27%, începând din această toamnă! Peste 3,8 milioane de seniori, adică 82% din total, vor beneficia de majorări datorită noii Legi a pensiilor – o reformă liberală care răsplăteşte munca şi contributivitatea fiecăruia”, arată Partidul Naţional Liberal, într-o postare pe Facebook.
PNL menţionează că ”nicio pensie nu va scădea, iar deciziile de recalculare vor fi distribuite până la sfârşitul lunii august”.”Totodată, peste 90.000 de pensionari vor ieşi din categoria pensiei minime”, mai afirmă PNL.

Raluca Turcan a mai transmis că PNL nu va ieşi de la guvernare pentru că, în cazul în care face asta, atunci va pierde. Ea consideră că, din același considerent, nici PSD nu va părăsi guvernarea înaintea alegerilor parlamentare. „Guvernarea nu este un concurs de frumuseţe. Guvernarea este un concurs de competenţe şi profesionalism, plus responsabilitate”, a mai precizat ministra Culturii.

Vezi și: Anunțul zilei pentru românii care primesc pensii. Raluca Turcan: „Vor avea creșteri semnificative”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult