Rare Bogdan a menționat fapttul că liderii partidelor mari din Europa vor dori dezbaterea temei refuzului Austriei pentru aderarea României la Schengen.
„Strasbourg – teme incendiare în ultimul plen din acest an al Parlamentului European. Scandalul Schengen, din nou în plen. Liderii EPP, S&D și Renew vor cere dezbatere de urgență pe tema refuzului Austriei de a vota în favoarea admiterii României și Bulgariei în Schengen.Citește și : Bani de la APIA pentru români! Când se livrează banii și care este lista ajutoarelor
***dezbatere pe tema întrebării în 6 puncte adresată Comisiei Europene de Comisia INGE 2 (Interferențele străine în procesele democratice din UE, inclusiv dezinformarea). Citez din pct 4: Cum intenționează Comisia să elimine „caii troiani ai autocrațiilor” din interiorul instituțiilor UE?***raport la extinderea cadrului financiar multianual 2021-2027. Parlamentul European propune revizuirea de urgență a acestuia, alocarea mai eficientă a fondurilor, flexibilizarea, dar fără a scădea pachetele financiare naționale prealocate sau a programelor UE. De asemenea, se cere un control parlamentar mult mai mare al tuturor cheltuielilor UE. Subliniez cererea de instituire a unui instrument special suplimentar cu caracter permanent, în afara plafoanelor CFM, astfel încât bugetul UE să poată reacționa rapid la crize și efectele lor sociale și economice. Totodată, Parlamentul dorește o mai mare transparență a cheltuielilor UE și cere introducerea unei baze de date interoperabile unice obligatorii care să permită monitorizarea beneficiarilor direcți și finali ai fondurilor într-un format care să poată fi citit automat
***raportul LIBE privind drepturi egale pentru persoanele cu dizabilități ajunge în plen
***Comisia va răspunde întrebărilor pe tema „Protejarea infrastructurilor strategice de influența Chinei”
***raportul Comisiei asupra situației jurnaliștilor și a implicațiilor asupra statului de drept”, se arată în mesajul postat de Rareș Bogdan pe Facebook.
Reaminitim faptul că România şi Bulgaria nu au fost admise în spaţiul Schengen. Împotrivă au votat Austria şi Olanda fiindcă se tem de o intensificare a migraţiei către Occident. În schimb, Croaţia va deveni membră de la 1 ianuarie.