Adrian Câciu a fost întrebat în decursul zilei de astăzi, 12 mai, despre posibilitatea comasării unor ministere în noul Guvern. Ministrul Finanțelor a răspuns fără să stea prea mult pe gânduri că „întotdeauna este loc de suplețe la stat”, informează stiripesurse.ro.
Întrebat despre posibilitatea comasării unor ministere în noul Guvern, după ce este pusă la punct rotativa guvernamentală, Adrian Câciu a spus că are siguranța că, la următoarea întâlnire a coaliției guvernamentale, se va discuta despre această soluție, dar mai mult decât atât, se vor face analizele necesare. Ministrul Finanțelor a spus că „întotdeuna este loc de suplețe la stat”. În continuare, Adrian Câciu a punctat că scopul trebuie să rămână același, referindu-se la faptul că noul Guvern trebuie, în continuare, să fie mai aplecat către cetățeni.
„Sunt convins că atunci când coaliția se va întruni pentru a forma noul guvern, care se va întâmpla foarte curând acest lucru, vor avea loc aceste analize.
Bineînțeles, întotdeauna este loc de suplețe la stat, am spus-o (..)
Scopul trebuie să rămână același, statul trebuie să devină mai suplu și mai aplecat către cetățean”, spune Adrian Câciu.
În continuare, ministrul Finanțelor a fost întrebat dacă comasarea unor ministere ar duce la reducerea cheltuielilor bugetare. Subiectul a fost adus în discuție tocmai pentru că în România au loc cele mai mari schimbări, tocmai din cauza banilor lipsă din bugetul de stat. Din acest punct de vedere, Adrian Câciu a punctat că reducerea cheltuielilor ar putea proveni din buna gestionare a creditelor, dar mai mult decât atât, din gestionarea proiectelor disponibile.
„Știți care este problema, reducerile de cheltuieli bugetare nu sunt aici, cheile sunt în buna gestionare a creditelor pe care le ai la dispoziție și a proiectelor”, declară Adrian Câciu.
În continuare, ministrul Finanțelor a menționat că România trebuie să încaseze bani europeni pentru perioada 2014 – 2020. Adrian Câciu a precizat că sumele respective sunt nerambursabile și că ele ar putea readuce echilibrul.
„Avem încă de încasat bani din exercițiul 2014-2020, cred că putem să facem un efort să avem o absorbție de 100% la acești bani europeni care sunt nerambursabili și după aceea pot face multe reechilibrări ordonatorii de credite, dar asta este o chestiune de reformă pe care trebuie să o avem tot timpul în vedere, ca demnitari și oameni de stat”, încheie Câciu.