- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. A fost găsită a treia dronă pe teritoriul românesc

13 Sep, 19:25 • Constantin Cristina
A treia dronă prăbușită în România a fost găsită miercuri la o distanță de 8 km de Tulcea. Drona este identică cu cele folosite de armata rusă în războiul cu Ucraina.
Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. A fost găsită a treia dronă pe teritoriul românesc

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. A treia dronă prăbușită pe teritoriul românesc a fost găsită astăzi, 13 septembrie, de militari la 15 km de granița cu Ucraina. Potrivit ministerului Apărării Naționale, drona este similară cu cele folosite de armata Rusiei, a informat g4media.ro.

Citește și: Ucraina rămâne fără moștenitori în urma războiului declanșat! Rata natalității scade dramatic

Războiul din Ucraina, tot mai aproape de România. A fost găsită a treia dronă pe teritoriul românesc

Așadar, mai exact, drona a fost găsită lângă comuna tulceană Nufăru aflată la 8 km de Tulcea. Rusia utilizează în atacurile asupra Ucrainei atât drone produse intern, cât și drone iraniene Shahed, numite și drone kamikaze.

Rezultatul a fost comunicat după primele teste realizate de echipa mixtă de cercetare și verificare. „Din primele date transmise, a rezultat că fragmentele în cauză sunt dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă. Procesul de expertizare continuă pentru stabilirea circumstanțelor producerii acestui incident”, arată MApN.

dronă
dronă

Ministerul Apărării Naționale arată că „atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii portuare a Ucrainei de la Dunăre, executate în proximitatea graniței cu România, sunt nejustificate și în gravă contradicție cu regulile dreptului internațional”.

Resturile primei drone găsite pe teritoriul României, în zona localității Plauru, la începutul lunii septembrie, se află în zona de graniță cu Ucraina. Resturile care au fost identificate astăzi se află în zona localităților Nufăru și Victoria, la 22 de km de Plauru.

Alte articole: Președintele Klaus Iohannis anunță care este poziția oficială a României în războiul din Ucraina. „Este un rol important pe care România și l-a asumat aici”