- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Răzvan Burleanu, milionar în euro din salariul de la FRF. Câţi bani a câştigat „mâna sa dreaptă”, Radu Vişan

13 Jun, 10:33 • Cornel Ghimeșan
Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal (FRF), a devenit cunoscut nu doar pentru performanțele echipei naționale, ci și pentru veniturile sale semnificative. Acesta a înregistrat venituri salariale impresionante în cei zece ani de mandat la FRF și în calitate de membru al Comitetului Executiv al UEFA şi al Consiliului FIFA.
Răzvan Burleanu, milionar în euro din salariul de la FRF. Câţi bani a câştigat mâna sa dreaptă, Radu Vişan

Răzvan Burleanu, milionar în euro din salariul de la FRF. Începând cu anul 2014, Răzvan Burleanu a încasat salarii lunare brut de peste 10.000 de euro, sume care reflectă nu doar rolul său managerial la FRF, ci și contribuțiile sale la dezvoltarea fotbalului românesc la nivel internațional. În aprilie 2024, a obținut un salariu brut de 52.660 lei (aproximativ 10.532 euro), după deducerea taxelor și contribuțiilor sociale, rămânându-i în mână 34.169 lei (aproximativ 6.800 euro). În perioada analizată, veniturile salariale totale ale lui Burleanu au ajuns la 6.347.167 lei brut (aproximativ 1,5 milioane euro), semnificativ peste media salarială din România și comparabile cu veniturile unor înalți oficiali de stat. Acesta a beneficiat și de alte surse de venituri din proiecte adiționale, inclusiv din activitățile sale la UEFA şi FIFA, unde a contribuit la diverse inițiative internaționale finanțate extern, scrie Newsweek Romania.

Răzvan Burleanu câştigă bani frumoşi şi de la FIFA

Mai mult, şeful FRF a mai avut o altă sursă consistentă din care și-a rotunjit veniturile în ultimii trei ani. Declarațiile sale scot la iveală venituri de 1.507.708 de lei brut (1.222.988 de lei net) pentru 2023. La rubrica plătitor de venit, adică cine i-a dat banii, nu apare nimic. Nici în 2023, nici în 2022 și nici în 2021. În total, Burleanu a mai încasat în ultimii trei ani 4.043.505 lei.  Biroul de presă al FRF explică că aceste sume provin din activitățile prestate de Răzvan Burleanu ca angajat al FIFA unde nu ajungea dacă nu era președintele FRF: „Sumele la care faceți referire provin din indemnizația anuală a președintelui FRF, Răzvan Burleanu, în calitatea sa de membru al Consiliului FIFA. Plătitor este FIFA și cuantumul îndemnizațiilor le puteți regăsi în documentele publice ale FIFA. De altfel, și președintele Răzvan Burleanu a oferit răspunsuri transparente pe această temă când a mai fost chestionat de ziariștii români”.

În total, în zece ani la șefia FRF, Răzvan Burleanu a strâns o avere de 10.390.672 lei numai din salarii (peste două milioane de euro)!

Citeşte şi: Românii preferă să trăiască din ajutoare sociale. Cum se refuză, pe bandă rulantă, joburi plătite și cu 500 de lei pe zi

Radu Vișan, secretar general al FRF, a fost un aliat de încredere al lu Răzvan Burleanu și a contribuit la gestionarea eficientă a FRF, fiind plătit cu un salariu lunar brut de 43.837 lei în octombrie 2023. În 2023 a încasat salarii brute de 567.196 lei, în 2022 de 698.918 iar în 2021 de 737.427 lei, ajungâns în 10 ani la câştiguri totale de aproep un milion de euro! Cei doi au fost vecini de palier într-un bloc din Pipera, comuna de lux de lângă București. Radu Vișan și-a depus pe pagina de internet a ANI doar o declarație de interese din 2023, nu și declarația de avere precum președintele FRF.

Citeşte şi: Schimbări în învățământul din România! Școlile din țară ar putea introduce săli de detenție pentru elevii gălăgioși în 2024

Deși FRF nu este considerată o instituție publică conform legii românești, transparența în privința cheltuielilor și veniturilor, inclusiv a contractelor de achiziții, a rămas un subiect de dezbatere. Deși susține că federația pe care o conduce nu e instituție publică ci un ONG de drept privat, Răzvan Burleanu a început să-și depună declarație de avere la fel ca orice funcționar public pe pagina de internet al Agenției Naționale de Integritate (ANI).

Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult